Relleu polític

L’exassessor de Valls, Fernando Carrera, substituirà l’exalcalde Guijarro al capdavant dels socialistes a Badalona

L’exassessor de Valls, Fernando Carrera, substituirà l’exalcalde Guijarro al capdavant dels socialistes a Badalona

ÁNGEL GARCÍA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El que va ser elnúmero 3 de la candidatura socialista per a l’alcaldia de Badalonaen les eleccions municipals del 28 de maig, Fernando Carrera, substituirà l’exalcalde Rubén Guijarro al capdavant del PSC local.

Guijarro va anunciar que renunciaria a la seva acta de regidor tot just una setmana després de les eleccions municipals. Uns comicis que van resultar una autèntica clatellada per als socialistes, que van perdre dos regidors (es van quedar amb quatre), a anys llum dels 18 que va obtenir la candidatura de Xavier García Albiol.

El relleu al capdavant de la secció local del PSC el va decidir aquest dijous el grup municipal i va ser posteriorment comunicat a l’executiva del partit. En declaracions al diari ‘Ara’, Fernando Carrera ha assegurat que farà «més carrer que mai» i que compta amb «centenars de militants amb molta experiència i un gran coneixement de la ciutat».

Analista polític en diferents mitjans de comunicació, consultor de comunicació política i formador en oratòria i debat per a alts directius d’empresa, Fernando Carrera té, a més, un ampli historial assessorant polítics a la dreta del PSC. Va ser assessor de l’ex primer ministre francès Manuel Valls en les eleccions del 2019, quan es va presentar a l’alcaldia de Barcelona. Abans, el 2018, va passar per Societat Civil Catalana, on es va encarregar de la coordinació de l’agrupació de joves.

Notícies relacionades

Coautor del llibre ‘Las mentiras del independentismo catalán’, Carrera va poder succeir Luz Guitarte (C’s) l’octubre del 2022 com a regidora del partit taronja a l’Ajuntament de Barcelona, ja fos com a regidor de Ciutadans, de Valents o sense adscripció. Finalment, va decidir renunciar a la regidoria: «Fa dos anys [el 2020] vaig decidir afegir-me al projecte de Jaume Collboni. El PSC és la meva casa, on faig política i on continuaré fent-la». «No tot val, això no és el joc de les cadires», va afegir.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO