Dimissió postelectoral

L’actual alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, renunciarà a la seva acta de regidor

L’actual alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, renunciarà a la seva acta de regidor

JORDI BORRÀS / ACN

2
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

La primera dimissió fruit dels resultats electorals del diumenge 28 de maig a Badalona s’ha fet esperar una setmana i implica el fins ara alcalde, Rubén Guijarro (PSC), que ha anunciat que renuncia a la seva acta de regidor en una entrevista emesa aquest dimarts al matí a ‘Badalona Comunicació’.

A la pregunta de si s’havia plantejat la dimissió, Guijarro ha respost amb claredat: «Sí, sí, sí. Des del primer moment, i així ho he traslladat a la direcció del meu partit (a la nacional i a la local); crec que fan falta nous lideratges i noves maneres de fer política en aquesta ciutat».

«Fan falta noves energies per fer l’oposició que cal fer, i per tirar endavant amb el projecte socialista», ha afegit l’actual alcalde. No obstant, Guijarro no ha concretat quan renunciarà a l’acta. En principi, i a causa de la convocatòria d’eleccions, l’alcalde ha explicat que prefereix fer el traspàs amb calma, de manera que «probablement» prendrà possessió de l’acta el dia 17 de juny i «poc temps després» hi renunciarà: «Com a màxim, al setembre o l’octubre es produirà el relleu», ha especificat Guijarro.

«M’he buidat»

«És el partit el que ha de reflexionar i decidir de manera calmada qui serà el líder municipal», ha explicat Guijarro. S’haurà d’esperar, llavors, per saber si la número dos en la candidatura, Teresa González, recull el testimoni de Guijarro.

Els resultats de les eleccions municipals a Badalona van ser contundents: els votants van suspendre els socialistes, que van perdre dos regidors (van passar de sis a quatre) i van rebre poc més de 13.000 vots, més de 6.000 menys que el 2019, enfront els més de 50.000 de Xavier García Albiol, futur alcalde de la quarta ciutat de Catalunya.

Notícies relacionades

Guijarro ha sigut regidor de Badalona des del 2015, i explica que en aquests vuit anys ho ha donat tot per la ciutat: «M’he buidat», confessa el fins ara líder del consistori. La seva alcaldia va començar el novembre del 2021, després de la moció de censura que va apartar Albiol de l’alcaldia per la seva implicació en els papers de Pandora: «Jo sempre estaré disposat a aportar el meu gra de sorra per a aquesta ciutat i sempre que pugui ajudar la meva ciutat estaré encantat de fer-ho, però ja no serà des de la primera línia institucional de la política municipal», ha conclòs Guijarro.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO