Eleccions municipals 2023

El PSC situa Fernando Carrera, exassessor de Manuel Valls, en el pols contra Albiol a Badalona

Càrrec de confiança de Collboni i militant socialista després d’haver-se presentat amb Ciutadans, ocuparà el tercer lloc en la candidatura encapçalada per Rubén Guijarro

El PSC situa Fernando Carrera, exassessor de Manuel Valls, en el pols contra Albiol a Badalona

ÀNGEL GARCÍA

2
Es llegeix en minuts
Sara González
Sara González

Periodista

Especialista en Política

ver +

Per molt que Barcelona acapari gran part del focus mediàtic davant la disputada batallaç de les eleccions municipals, els partits també mouen fitxa més enllà en ciutats clau per als seus resultats i objectius globals. És el cas de Badalona, en què el PSC, malgrat tenir l’alcaldia amb Rubén Guijarro al capdavant, és conscient que tornarà a lliurar un pols contra el candidat i exalcalde del PP, Xavier García Albiol. Amb aquest repte per davant, els socialistes han decidit reforçar la candidatura situant de número tres Fernando Carrera, exassessor de Manuel Valls que va formar part de la llista de Ciutadans en els comicis del 2019 i que va acabar a les files del PSC i en el cercle de confiança de Jaume Collboni.

De fet, Carrera va renunciar a finals de l’octubre passat a la plaça de regidor que va deixar vacant Luz Guilarte, que va ser destituïda com a presidenta del partit taronja al consistori. Des d’aleshores, el nom del consultor de comunicació de 32 anys que és, a més, adjunt a la primera secretaria dels socialistes a Ciutat Vella i que participa com a analista polític en mitjans de comunicació, estava entre les possibles incorporacions a la candidatura de Collboni. O almenys així ho esperaven alguns dels mandataris del PSC de Barcelona.

Carrera podria hauria pogut tenir un lloc de sortida en la llista de Collboni, però finalment ha optat per afegir-se a la candidatura de Badalona, ciutat on viu. Carrera, que en aquests moments exerceix d’assessor dels socialistes tant a Barcelona com en altres candidatures territorials, continua mantenint vincle amb Valls.

Un vesper clau per al PSC

Notícies relacionades

El PSC governa amb sis regidors un ajuntament que ha sigut un autèntic vesper en els últims anys, marcats pel «tots contra Albiol» i, alhora, per les divisions a l’esquerra. Des del 2015 ha tingut quatre alcaldes que s’han anat succeint de la mà de polèmics episodis: Dolors Sabater (Guanyem); Álex Pastor (PSC) que va arrabassar a Sabater l’alcaldia després d’una moció de censura, però que va haver de dimitir del càrrec per la seva sonada detenció per saltar-se el confinament durant la pandèmia; Albiol (PP), que va recuperar el càrrec per una carambola fruit del desacord de l’esquerra; i Guijarro. Aquest últim va assumir la batuta després de la moció de censura el novembre del 2021 motivada per l’aparició d’Albiol en els anomenats Papers de Panamà i la seva vinculació a una firma del paradís fiscal de Belize.

No obstant, el candidat del PP, que ja va governar la ciutat entre el 2011 i el 2015, a més de l’any i mig que va durar entre maig de 2020 i novembre de 2021, ha guanyat les tres últimes eleccions municipals a Badalona. Els seus rivals polítics no dubten que en pot sumar una quarta. Els socialistes són conscients que mantenir la plaça passarà per centrar la campanya en el cos a cos amb Albiol i, alhora, no curtcircuitar-se la possibilitat de pacte amb la resta.