Ajuntament de Barcelona

Fernando Carrera, exassessor de Valls i ara del PSC, renuncia a convertir-se en regidor en lloc de Luz Guilarte

  • Rebutja assumir l’acta que deixa l’expresidenta de Ciutadans, que serà per a Julia Barea, consellera municipal del partit a Ciutat Vella

  • El que va ser candidat amb l’ex primer ministre francès remarca la seva adhesió al projecte de Jaume Collboni i apel·la a l’«honestedat i la coherència»

Fernando Carrera, exassessor de Valls i ara del PSC, renuncia a convertir-se en regidor en lloc de Luz Guilarte

ÀNGEL GARCÍA

2
Es llegeix en minuts
Toni Sust
Toni Sust

Periodista

ver +

Fernando Carrera ha anunciat aquest dimarts que renuncia a assumir la plaça de regidor que ha abandonat Luz Guilarte, presidenta de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona fins a la setmana passada, quan va ser destituïda com a tal pels altres dos dos regidors, Paco Sierra i Noemí Martín.

A Carrera, com a novè de la llista de Barcelona pel Canvi que Manuel Valls va encapçalar el 2019, li corresponia succeir Guilarte, tot i que tenia diverses opcions entre les quals elegir: renunciar a la plaça, convertir-se en regidor de Ciutadans, de Valents o no adscrit. En aquest últim cas, s’hauria pogut convertir en el novè regidor oficiós del PSC, grup del qual és assessor, militant i adjunt a la primera secretaria dels socialistes a Ciutat Vella i un dels valors del partit de cara a les eleccions municipals del maig.

Implicat amb el PSC

Finalment, ha triat la primera opció, girar full del seu passat amb Valls i renunciar a convertir-se en regidor fins al final del mandat. «Fa dos anys, vaig decidir afegir-me al projecte de Jaume Collboni. El PSC és casa meva, on faig política i on continuaré fent-la». «No tot val; això no és el joc de les cadires», ha afegit.

En una compareixença a la seu del PSC de Barcelona, ha assegurat que la manera de fer política que li agrada és «neta»: «Ni soc un trànsfuga ni crec que les actes de regidor s’hagin d’aconseguir així». «Estic convençut que guanyarem a les urnes», ha afirmat sobre el resultat del PSC en les eleccions municipals, abans d’afegir: «A Barcelona el que sobra és embolic. El clima que vivim no és el que necessitem com a ciutat. Davant aquest embolic és necessari que hi hagi honestedat i coherència. Per això he pres la decisió».

Conversa amb Valls

Carrera ha explicat que en les últimes hores ha parlat amb Collboni i també amb Valls, que, ha relatat, li ha dit que estava fent el que havia de fer.

Guilarte va anunciar aquest dilluns que abandonava el consistori i la política, i que no serà candidata a les municipals. A part de deixar obert un procés complex, el de qui serà l’alcaldable del partit, la decisió de la ja expresidenta fa que una altra persona entri a l’ajuntament per ocupar la seva plaça de regidora.

És una cosa que correspon al següent de la llista original, la de Barcelona pel Canvi, encapçalada per Valls, i després esqueixada en dos grups, Ciutadans i Valents, i amb no poques baixes a hores d’ara respecte a la seva alineació original.

Notícies relacionades

No hi ha gaires precedents que algú tingui tantes opcions d’entrar en un consistori. Com a novè de la llista de Valls, li tocava a Carrera convertir-se en regidor. Quan Ciutadans i Valls es van separar, a l’iniciar-se el mandat, ell es va quedar amb l’ex primer ministre francès. Quan aquest va deixar el consistori i Barcelona, Carrera es va convertir en assessor del grup municipal del PSC. Paper que ara compagina amb el de l’adjunt a la primera secretària socialista de Ciutat Vella.

La nova regidora

Després de l’anunci de Carrera, i si ella no hi renuncia també, l’acta de regidora de Guilarte serà per a Julia Barea, consellera municipal de Ciutadans a Ciutat Vella.