Eleccions municipals 2023

Canvis en la llista electoral de Guanyem Badalona: surt Marcel Vivet i entra Willy Toledo

  • Guanyem aposta per Marcel Vivet com a número 3 per a la llista de Badalona, malgrat estar inhabilitat

  • ¿Qui guanyarà les eleccions a Badalona 2023? Aquestes són les prediccions més enllà de les enquestes

Canvis en la llista electoral de Guanyem Badalona: surt Marcel Vivet i entra Willy Toledo

GUANYEM BADALONA

1
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

La Junta Electoral Central (JEC) no ha admès la candidatura de l’activista Marcel Vivet, que va ser presentat fa dues setmanes com a número 3 de la llista encapçalada per l’exalcaldessa Dolors Sabater, malgrat estar inhabilitat per una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

La candidata Sabater ha expressat que la decisió de la JEC és «injusta», i ha avançat que Vivet continuarà «actuant com a número 3, amb el mateix protagonisme, liderant les polítiques de joventut».

Tres anys d’inhabilitació

Marcel Vivet va ser condemnat el juny del 2021 a cinc anys de presó, acusat de lesionar al canell un agent antiavalots dels Mossos d’Esquadra durant una protesta contra el sindicat de la Policia Nacional Jusapol. El maig del 2022, no obstant, el TSJC va rebaixar la condemna a un any i mig de presó, i a tres anys d’inhabilitació per sufragi passiu.

El mateix Vivet, en un vídeo que ha difós a les xarxes socials, ha explicat que continuarà treballant en temes com el de «les cases d’apostes, que afecten la salut mental dels joves i per garantir un futur per als joves de Badalona».

Willy Toledo tanca la llista

Notícies relacionades

A més, la candidatura municipalista guarda una altra sorpresa d’última hora. L’actor Guillermo Toledo s’afegeix a les llistes de Guanyem Badalona, segons ha fet públic la formació anticapitalista aquest dimarts. Toledo, activista polític, se’n va anar a viure a Badalona fa uns tres anys i tancarà la candidatura de Dolors Sabater.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO