Eleccions municipals 2023

Guayem aposta per Marcel Vivet com a número 3 per a la llista de Badalona, malgrat estar inhabilitat

L’activista acompanyarà l’exalcaldessa Dolors Sabater, que va anunciar la seva candidatura l’octubre del 2022

Guayem aposta per Marcel Vivet com a número 3 per a la llista de Badalona, malgrat estar inhabilitat

JORDI PUJOLAR / ACN

1
Es llegeix en minuts

Guanyem Badalona ha presentat l’activista Marcel Vivet com a número 3 de la candidatura que encapçalarà Dolors Sabater per a les pròximes eleccions municipals del mes de maig. Vivet ha sigut escollit mitjançant un procés de primàries. L’organització vol visibilitzar així la seva lluita contra «la repressió al moviment independentista».

El juny del 2021, l’Audiència de Barcelona va condemnar Marcel Vivet a cinc anys de presó, acusat de lesionar al canell un agent antiavalots dels Mossos d’Esquadra. Els fets es van produir el 2018, durant la protesta ‘Holi’ contra el sindicat de la Policia Nacional Jusapol, una causa en la qual la Generalitat va mantenir la seva acusació per un delicte d’atemptat a l’autoritat.

Notícies relacionades

El maig del 2022, no obstant, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va rebaixar la condemna a un any i mig de presó, i a tres anys d’inhabilitació per sufragi passiu. D’aquesta manera, la llei impedeix a Vivet presentar-se a unes eleccions.

A l’espera que es compleixi el terme per presentar les llistes —el 24 d’abril—, l’Agència Catalana de Notícies (ACN) ha recollit les valoracions de Vivet sobre la seva inhabilitació. L’activista ha dit que es presenta a les eleccions «caigui qui caigui i molesti a qui molesti». «N’hi ha molts que segur que ja tenen urticària de veure’ns als carrers», ha etzibat. Vivet ha afirmat que fa el pas «diguin el que diguin uns papers o unes lleis que en moltes ocasions són injustes».