S’aprovarà en el ple municipal

La subseu d’energia del Centre del Blockchain de Catalunya es quedarà a Badalona

  • Frenada a l’impuls de la tecnologia Blockchain a Badalona

  • Pas endavant per posar fi a la fuita d’aigua de la riera de Canyet, a Badalona

La subseu d’energia del Centre del Blockchain de Catalunya es quedarà a Badalona

CBCat

1
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

El Node d’Energia del Centre Blockchain de Catalunya podrà continuar ubicat al Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN), una vegada Guanyem Badalona i el govern municipal han acostat les seves postures en una reunió aquest dilluns al matí.

Aquest dimarts, el ple municipal de Badalona —l’últim del mandat, abans de les eleccions—, inclou en la seva ordre del dia l’aprovació de la modificació del pressupost per dotar la iniciativa d’una inversió de 150.000.

Aquesta partida pressupostària és necessària, tal com explica el primer tinent d’alcadia, Àlex Montornès (ERC), per firmar el conveni que assegura el futur de la subseu, entre el consistori i el CBCat.

L’aprovació del pressupost ja es va debatre en el ple municipal del mes de març, però en aquella ocasió el PP i Guanyem hi van votar en contra, el punt va ser retirat i la permanència de la subseu va quedar en l’aire.

Mediació de la Cambra de Comerç del Barcelonès Nord

A la reunió d’aquest dilluns hi han assistit representants del govern municipal i de Guanyem Badalona, però també del mateix CBCat i de la Cambra de Comerç del Barcelonès Nord: «Estem molt contents que Badalona reafirmi la seva aposta pel Node d’Energia» ha assegurat després de la reunió Albert de Anta, director d’operacions del CBCat.

Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç, Pere Alemany, ha destacat la tasca portada a terme per facilitar l’acord: «Els últims dies, la nostra tasca ha sigut reunir els actors que podien prendre aquesta decisió, i donar-los les explicacions necessàries per arribar a un acord que permeti tirar endavant el conveni que garanteixi la continuïtat a Badalona del Node d’Energia».

¿Què fa el Node d’Energia?

Notícies relacionades

El principal projecte estratègic del Node d’Energia consisteix a impulsar la iniciativa ReWatt, que aplica tecnologia Blockchain per millorar l’eficiència de les comunitats locals d’energia. Segons el CBCat, la continuïtat del node a Badalona converteix la ciutat «en un referent en la implementació de tecnologies Blockchain per a la gestió de l’energia i impulsa la innovació i el desenvolupament a la ciutat».

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO