Eleccions municipals 2023

L’activista per l’educació David Guerrero serà el número 4 de Dolors Sabater a Badalona

  • Guanyem aposta per Marcel Vivet com a número 3 per a la llista de Badalona, malgrat que està inhabilitat

  • Rubén Guijarro (PSC): «He fet més per la seguretat de Badalona en un any i mig que Albiol en 32»

L’activista per l’educació David Guerrero serà el número 4 de Dolors Sabater a Badalona

GUANYEM BADALONA

1
Es llegeix en minuts
Gerardo Santos
Gerardo Santos

Ubicada/t a Badalona, Santa Coloma, Mataró, Martorell, Esplugues i Vilanova i la Geltrú

ver +

Segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, l’actual regidor de Guanyem Badalona David Guerrero (Badalona, 1974) serà el número 4 de la llista electoral liderada per Dolors Sabater per a les pròximes eleccions municipals del 28 de maig.

Guerrero serà presentat oficialment aquest mateix divendres 21, al parc de la Bòbila, i la llista completa serà anunciada per la candidatura anticapitalista aquest diumenge 23, diada de Sant Jordi, a l’emblemàtic pont del Petroli.

Guerrero, diplomat en Ciències Empresarials i activista per l’educació pública, va ser president de la Federació d’Associacions de Familiars de Centres Públics de Badalona (FAMPAS) del 2013 al 2019. El maig del 2021 va prendre possessió de l’acta de regidor i va viure pocs mesos després, el novembre d’aquell mateix any, la moció de censura que va apartar de l’alcaldia el popular Xavier García Albiol.

Davant la pregunta d’aquest diari sobre la geometria de pactes que es dibuixarà després de les eleccions, Guerrero ha assegurat que el que necessita Badalona és «un govern fort i estable», i ha afegit que per garantir-ho és necessari que les forces d’esquerres arribin a un acord: «Això passa perquè tots puguem compartir responsabilitats de govern».

Amb l’anunci de Guerrero, Guanyem Badalona completa els 4 primers noms de la seva llista electoral, que, si repetís resultat les pròximes municipals, substituirien els quatre regidors actuals. Resulta que David Guerrero és l’únic dels quatre que ja ocupa una butaca de regidor al ple municipal. Dolors Sabater (candidata a l’alcaldia) és diputada al Parlament de Catalunya i ni Marcel Vivet ni Alba Blanco són regidors actualment.

Notícies relacionades

Si aconseguís repetir resultats, Guerrero assegura que continuaria treballant en «vehicular el treball de les entitats i les plataformes de Badalona perquè puguin fer arribar les seves demandes a la institució», així com en la defensa de l’educació pública, un element clau per reduir la desigualtat social a la ciutat, assegura el regidor de Guanyem.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO