Conflicte amb la Guàrdia Urbana

Admesa a tràmit la querella de SICPOL contra el regidor de Badalona Manel Sorribes

  • Acusa el regidor de no investigar diverses infraccions policials que podrien ser faltes disciplinàries greus

Admesa a tràmit la querella de SICPOL contra el regidor de Badalona Manel Sorribes

ACN

2
Es llegeix en minuts
ACN
EFE

El Jutjat número 4 de Badalona (Barcelonès) ha admès a tràmit la querella presentada pel Sindicat de Comandaments de la Policia Local de Catalunya (SICPOL) contra el regidor de Recursos Humans de l’Ajuntament de Badalona, Manel Sorribes.

El sindicat l’acusa de no investigar diverses infraccions policials que podrien ser faltes disciplinàries greus o molt greus. Concretament, assegura que dels 17 procediments d’investigació interna oberts per la Guàrdia Urbana des del 2020, només dos han sigut investigats per Recursos Humans.

El sindicat, a més, assegura que, malgrat els «intents de pressió» rebuts per denunciar els fets, «seguirà amb la seva tasca de representació i defensa dels drets dels professionals de la policia».

SICPOL assenyala que Sorribas podria haver comès delictes d’infidelitat en la custòdia de documents i omissió del deure de perseguir delictes. També l’acusen de frau a la Seguretat Social per la gestió de les baixes massives que hi va haver al cos a finals del 2022.

El Jutge d’Instrucció ha incoat diligències prèvies encaminades a esbrinar la possible naturalesa delictiva dels fets denunciats i determinar les persones que hagin pogut participar en aquests.

Sorribas ha negat «rotundament» que hagi ocultat 15 expedients d’informació reservada a agents de la Guàrdia Urbana, després de presentar-se una querella contra ell. El regidor ha assenyalat que ha impulsat «la tramitació de tots els procediments d’informació reservada i/o dels expedients disciplinaris dels quals la Direcció de Recursos Humans ha tingut coneixement».

Quant a la imputació d’inacció davant una «vaga encoberta» en el si de la Guàrdia Urbana, Sorribas ha manifestat que els fets de novembre del 2022 estan sent «objecte d’esbrinaments a la seu del Servei de Recursos Humans».

Expedients en temps d’Albiol

En el moment de presentar la querella, SICPOL va explicar que la interposaven contra Sorribas per ser l’actual responsable de Recursos Humans, tot i que les infraccions disciplinàries abasten un període que es remunta més enllà del temps que ell porta al capdavant de la regidoria.

Notícies relacionades

Els expedients reclamats són des del 2020, quan governava el PP. Els populars van liderar l’Ajuntament fins al novembre del 2021, per la qual cosa les mateixes fonts no descarten que, si s’admet a tràmit la denúncia, el jutge també investigui el predecessor de Sorribes, el popular Juan Fernández.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona