Conflicte amb la Guàrdia Urbana

Manel Sorribas, el regidor de Badalona querellat, nega que amagués expedients a policies locals

  • Manel Sorribas rebutja que per part seva «s’hagi paralitzat o omès l’obligació d’impulsar cap expedient disciplinari»

Manel Sorribas, el regidor de Badalona querellat, nega que amagués expedients a policies locals

Ayuntamiento de Badalona

2
Es llegeix en minuts
EFE

El cinquè tinent d’alcalde d’Hisenda, Recursos Interns i Personal de l’Ajuntament de Badalona (Barcelonès), Manel Sorribas, ha negat «rotundament» que hagi amagat 15 expedients d’informació reservada a agents de la Guàrdia Urbana després de presentar-se una querella contra ell.

Segons va manifestar dijous a través d’un comunicat –en el qual assegurava que va tenir coneixement formal de la querella el 18 de gener–, Sorribas ha rebutjat que per part seva «s’hagi paralitzat o omès l’obligació d’impulsar cap expedient disciplinari» i ha assegurat que la situació ha sigut «justament la contrària».

El Sindicat de Comandaments de les Policies Locals de Catalunya (SICPOL) va presentar una querella contra Sorribas per «amagar» presumptament quinze expedients d’informació reservada a agents de la policia local i per la seva inacció davant una «vaga encoberta» al cos.

Investigacions internes

En la querella, a la qual ha tingut accés Efe, el sindicat de comandaments atribueix al cinquè tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Badalona els delictes d’infidelitat en la custòdia de documents, omissió del deure de perseguir delictes i frau a la Seguretat Social.

El regidor ha assenyalat que ha impulsat «la tramitació de tots els procediments d’informació reservada i/o dels expedients disciplinaris dels quals la Direcció de Recursos Humans ha tingut coneixement».

«D’acord amb la informació que m’ha traslladat la Direcció del Servei de Recursos Humans durant el període 2020-2021, van ser comunicats 15 encàrrecs relatius a fets susceptibles de ser objecte d’un procediment sancionador», ha manifestat.

Quant a la imputació d’inacció davant una «vaga encoberta» en el si de la Guàrdia Urbana, Sorribas ha manifestat que els fets de novembre del 2022 estan sent «objecte d’esbrinaments a la seu del Servei de Recursos Humans».

Aclarir els fets

Sorribas ha assenyalat que, una vegada rebuts els informes i la documentació sol·licitada, han demanat col·laboració a la Direcció General d’Administració de Seguretat del Departament d’Interior per a l’obertura d’un expedient d’informació reservada per aclarir els fets i els possibles responsables de l’alteració del funcionament de la Guàrdia Urbana entre els dies 10 i 14 de novembre del 2022.

El SICPOL remarca en la querella que la Guàrdia Urbana de Badalona ha efectuat 17 procediments d’investigació interna des del 2020 per accions que podrien ser constitutives d’infraccions disciplinàries greus o molt greus i fins i tot delictives per part d’alguns agents del cos.

Notícies relacionades

El text assenyala que, una vegada finalitzats, els expedients van ser traspassats al màxim responsable de Recursos Humans, que només va obrir dos de disciplinaris, dels quals un ha prescrit.

Llegeix totes les notícies de Badalona a EL PERIÓDICO Badalona