«Salvatjada»

García Albiol desencadena la polèmica a Twitter per mostrar el rescat d’un menor d’edat a Badalona

García Albiol desencadena la polèmica a Twitter per mostrar el rescat d’un menor d’edat a Badalona

Ayuntamiento de Badalona

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sol, despullat i plorant. Així estava un nen d’uns tres anys en un balcó de Badalona quan va ser rescatat per un agent de la Guàrdia Urbana i un mosso d’esquadra fora de servei. L’incident va ser denunciat dissabte al matí per l’exalcalde de la ciutat, el popular Xavier García Albiol. El polític va penjar un vídeo al seu compte de Twitter en què exigia responsabilitats al consistori i a la Generalitat davant el que qualifica de «salvatjada». Tot i això, la polèmica es reparteix entre els fets, dels quals no ha transcendit si es tracta d’un abandonament familiar o no, i per fer pública la identitat d’un menor d’edat.

Al vídeo s’observa el nen en un balcó de reduïdes dimensions i amb els porticons aparentment tancats. També es veu l’actuació policial: una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) es va col·locar just sota del balcó i, des del sostre del vehicle, els agents van aconseguir arribar fins al nen. En braços, el van donar als sanitaris, que el van ficar a l’ambulància per atendre’l.

Twitter dividit davant la vulneració de la identitat de l’infant

El tercer tinent d’alcalde de Protecció a les Persones i Impuls Comercial de l’Ajuntament de Badalona, David Torrents (JxCat), va confirmat els fets al seu compte de Twitter. Tot i això, va carregar contra García Albiol, assegurant que és «repugnant» publicar el vídeo del menor.

Notícies relacionades

En aquest sentit, els usuaris de Twitter es van dividir. «És horrible, però compartir el vídeo sense pixelar la cara, és terrible», va comentar la usuària @ginadetera. «Es poden denunciar els mateixos fets sense ensenyar la criatura», va reiterar. «Deixar-lo tancat al balcó no és responsabilitat seva. La difusió de la imatge del menor que està fent sí que ho és. I és gravíssim, també», va criticar @la_galllego. En canvi, altres usuaris van mantenir la línia de l’exalcalde, considerant els fets una «barbaritat» i que fan «fàstic», així com van retreure als pares els presumptes fets.

Segons Torrents, els fets es van produir dissabte al matí al carrer Canonge Baranera. Tot i que no especifica si el menor estava sol a casa ni on eren els pares mentre el petit era rescatat, assegura que «en principi tot va ser accidental» i que els Serveis Socials «estan a sobre (del cas) des d’ahir». Segons García-Albiol, feia una hora que el nen estava tancat al balcó fins que va poder ser rescatat.