Onada de calor

Badalona, Santa Coloma i Tiana tanquen els accessos a la Serralada de Marina pel risc d’incendi

  • Els respectius consistoris han anunciat aquestes mesures després de l’aplicació del nivell 3 del Pla Alfa per part de la Generalitat

cam-i-cartell-serralada-1

cam-i-cartell-serralada-1

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, ha firmat un decret aquest divendres 15 de juliol per aplicar una sèrie de restriccions davant les altes temperatures provocades per l’onada de calor que pateix Catalunya i l’alt risc d’incendi. Entre aquestes mesures destaca el tancament dels accessos a la Serralada de la Marina, la gran zona forestal del nord del Barcelonès.

La Generalitat va decretar aquest dijous el tancament de nou massissos des de divendres fins dilluns –inclòs– per prevenir incendis davant l’onada de calor, i per la qual també hi ha restriccions en 275 municipis de 20 comarques, incloent-hi Badalona, Santa Coloma i Tiana, tres urbs que connecten a través de la Serralada de Marina.

«Tanquem 3 accessos a la Serralada de Marina i reforcem el patrullatge de la nostra Guàrdia Urbana a la muntanya. En aquests dies, us demanem que seguiu les restriccions pel bé de tothom», ha explicat Guijarro via xarxes socials.

Tiana i Santa Coloma també apliquen restriccions

L’Ajuntament de Tiana ha anunciat el tancament a l’accés dels vehicles a motor al parc de la Serralada de Marina per l’elevat risc d’incendi. «A partir de les 00 hores d’aquest divendres, 15 de juliol, entrarà en vigor el decret d’alcaldia, ratificat pel ple municipal de juliol, sobre la restricció de les pistes de muntanya», assenyalen des del consistori. En el cas de Tiana, el decret preveu la restricció de la circulació dels vehicles a motor per les següents pistes forestals: camí de l’Alegria, camí de Can Ballús, camí del Rocar i camí del Seminari. «El veïnat i les persones que treballin a la zona podran accedir-hi per les quatre vies forestals», comenten des de l’executiu municipal.

Per la seva banda, l’Ajuntament de Santa Coloma ja va anunciar aquest dijous que tancava els accessos a la Serralada de Marina després de l’aplicació del nivell 3 del Pla Alfa per risc d’incendi per part de la Generalitat de Catalunya.

Notícies relacionades

No és l’únic espai on el consistori colomenc ha tancat accessos, concretament: l’accés al camí del Poblat Ibèric des de Can Franquesa, l’accés a Sant Jerònim des de la Murtra, l’accés de vehicles i vianants al camí de la Font de l’Alzina. A més, el govern local de Santa Coloma també ha decretat el tancament a l’accés a vianants al parc fluvial del Besòs en els trams de Can Zam fins a Montcada i Reixac (marge esquerre) i des del Pont Vell fins a Montcada i Reixac (marge dret).

Llegeix totes les notícies de Badalona i Santa Coloma a EL PERIÓDICO Badalona i a EL PERIÓDICO Santa Coloma