On Catalunya

Per la seva funció social i esportiva

Badalona demana modificar el reglament de costes per salvar el Club Nàutic Bétulo

En aplicació de la llei de costes, la Generalitat va notificar al novembre una resolució comminant el club a enderrocar les seves instal·lacions de la platja dels Pescadors

Badalona demana modificar el reglament de costes per salvar el Club Nàutic Bétulo

Ayuntamiento de Badalona

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Ajuntament de Badalona (Barcelonès) ha demanat al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic la modificació del Reglament General de Costas per evitar la demolició de les instal·lacions del Club Nàutic Bétulo. En un comunicat, el consistori ha explicat aquest dimarts 11 de gener que ha presentat, en coordinació amb la Generalitat i la Federació Catalana de Vela, al·legacions tècniques al reglament de costes amb l’objectiu de permetre la viabilitat de les instal·lacions i les activitats esportives de caràcter nàutic, com és el cas del Club Nàutic Bétulo.

En aplicació de la llei de costes, la Generalitat va notificar el mes de novembre passat una resolució comminant al club a enderrocar les seves instal·lacions de la platja dels Pescadors. Per a la supervivència dels clubs nàutics, «integrats plenament a la vida dels municipis de costa», es proposa l’ampliació de 300 a 750 metres quadrats (m²) la superfície del domini maritimoterrestre, limitant al 40% la superfície ocupada per a usos complementaris (com la restauració).

Reconeixent la necessitat de preservar el valor natural de les platges, l’Ajuntament de Badalona ha emfatitzat que els clubs nàutics com el Bétulo desenvolupen una funció social i esportiva «que fa que aquestes instal·lacions puguin considerar-se d’interès públic» i ha afegit que tenen un «escàs impacte ambiental» perquè prioritzen embarcacions de vela lleugera.

Notícies relacionades

El 3 de desembre, el consistori també va sol·licitar a la Generalitat la pròrroga de la concessió d’ocupació del domini públic maritimoterrestre al club nàutic per permetre que aquesta entitat continuï desenvolupant les seves activitats.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO