Policia local

El ple de Badalona demana que dimiteixi la regidora de Seguretat per «inoperància»

  • La moció es va plantejar després de l’ajornament temporal de les proves de selecció de les 26 places vacants de la Guàrdia Urbana

  • El Govern local va defensar que l’ajornament es prenia per evitar esdeveniments amb gran assistència de públic que poguessin comportar un risc de contagi

El ple de Badalona demana que dimiteixi la regidora de Seguretat per «inoperància»
1
Es llegeix en minuts

El ple d’Ajuntament de Badalona ha demanat la dimissió de la regidora de Seguretat, la popular Irene González, per la seva «inoperància» després que l’executiu ajornés temporalment les proves de selecció de les 26 places vacants de la Guàrdia Urbana per la Covid-19.

A instàncies de JxCat i el PSC, el ple ha aprovat, amb el recolzament de la resta de les formacions i els vots en contra del PPC, una moció que demana el cessament de González.

L’oposició considera que el consistori ha sigut «incapaç de gestionar els tempos» i preveure els condicionants que implica la pandèmia de cara a les proves de selecció dels nous agents, que no ingressaran a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya a l’inici d’aquest any i, per tant, no s’incorporaran al cos, almenys, fins a finals del 2022.

«Tenint en compte la quantitat de jubilacions que es produiran al cos aquest any i la tardana incorporació d’aquests 26 agents, la plantilla de la Guàrdia Urbana es veurà reduïda significativament», afirma l’escrit que JxCat i el PSC van entrar a l’ajuntament, que qüestionen «si podrà garantir la seguretat» de municipi.

Evitar aglomeracions

El novembre passat es van publicar les bases de la convocatòria per a les noves places de policia local, una candidatura per a la qual van ser acceptats inicialment 1.272 homes i 592 dones, que encara no han pogut realitzar la prova cultural, i de coneixements específics després que el 14 de gener el consistori anunciés l’ajornament temporal dels exàmens per la Covid-19.

Notícies relacionades

L’ajuntament va justificar aquesta decisió per l’evolució de la pandèmia per evitar esdeveniments amb gran assistència de públic que poguessin comportar un risc de contagi.

Més notícies de Badalona a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA