BALANÇ INFORMATIU LOCAL

Les 5 notícies clau de Badalona el 2018

Aquest 2018, no només Barcelona ha sigut notícia a Catalunya: les ciutats metropolitanes també han sigut epicentres d'interès informatiu

En aquesta peça fem balanç de l'any destacant les 5 fites periodístiques més rellevants del 2018 en el municipi del Barcelonés

jcarbo45990956 alex pastor181130130735

jcarbo45990956 alex pastor181130130735 / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest 2018, no només Barcelona ha sigut notícia a Catalunya: les ciutats metropolitanes també han sigut en diferents moments de l’any epicentres d’interès informatiu. A continuació, fem balanç de l’any destacant les 5 fites periodístiques clau del 2018 a Badalona (Barcelonès), un dels municipis que integren l’oferta informativa de les edicions locals d’EL PERIÓDICO.

1. Moció de censura a Dolors Sabater. El passat 20 de juny, Álex Pastor va guanyar la moció de censura contra l’alcaldessa, amb els vots a favor del PP, del PSC i el de l’únic regidor de Ciutadans. La moció ja s’anunciava molt polèmica des de feia setmanes per la posició de poder d’Albiol. No obstant, aquest desembre, els partits independentistes han sigut els que han hagut de salvar els pressupostos del PSC a Badalona malgrat l’intent de vet de l’exalcalde del PP.

2. La justícia italiana confisca el barco d’Open Arms. El jutge d’instrucció de Catània (Sicília), Nunzio Sarpietro, decreta la confiscació del barco de l’oenagé badalonensa per ser presumptes culpables d’afavorir la immigració il·legal. Tres dies abans la nau havia salvat d’uns bots a la deriva en aigües internacionals 216 immigrants procedents de Líbia.

3. Lluita contra la leucèmia. L’Institut de Recerca Josep Carreras obre el centre més gran d’Europa contra la leucèmia. Les instal·lacions de Badalona investigaran sobre les causes de la malaltia i nous tractaments, en un equipament de 10.000 metres quadrats, que ha suposat una inversió de 26 milions d’euros.

4. Un mosso admet haver gravat 17 agents al vestidor d’una comissaria de Badalona. L’agent va col·locar als bancs del vestidor femení una petita càmera, que va ocultar en una bossa d’esport, per gravar-les sense el seu consentiment mentre es canviaven.  El judici contra ell ha quedat vist per a sentència a l’Audiència de Barcelona.

Notícies relacionades

5. Polèmica sobre el “Dimoni” de les Festes de Maig. La icona festiva de les festes de Badalona ha suscitat les crítiques i els elogis dels sectors constitucionalistes i independentistes per representar un pres polític a la presó del 155. El dimoni vestia un vestit de pres, un barret amb un rètol que resava "1-O" i una bufanda groga. Els líders del PPC, PSC i Cs van acusar Guanyem Badalona en Comú de polititzar les festes.

Més notícies de Badalona