Anar al contingut

9,2% més que l'any passat

El govern de Badalona insisteix en la seguretat com a pilar de la proposta de nou pressupost

Els comptes contemplen millores a la Guàrdia Urbana per valor d'1,4 milions d'euros

El nou full de ruta preveu 500.000 euros per a unes càmeres de seguretat que encara no compten amb autorització

El Periódico

El govern de Badalona insisteix en la seguretat com a pilar de la proposta de nou pressupost

El govern socialista de Badalona ha presentat aquest dimecres als grups municipals la seva proposta de pressupost 2019, uns comptes que se sustenten en tres pilars: la seguretat, la neteja i els serveis socials. Si són aprovats, l’alcalde, Àlex Pastor (PSC), disposarà de 174,7 milions d’euros, 14,6 milions d’euros més que el 2018.

De totes les partides destaquen les destinades a protecció i seguretat civil, que incrementen un 217%. La despesa de personal augmenta prop d’un 12%, on s’inclou la cobertura de 27 places d’agents de la Guàrdia Urbana. Aquest cos de seguretat rebrà una injecció d’1,4 milions d’euros, quantitat que inclou les partides pertanyents a les ja anunciades càmeres de videovigilància (500.000), que encara no compten amb autorització, i les càmeres dels agents (60.000).

Sobre la neteja, s’incrementa el pressupost en 2.050.000 euros i es contempla la creació d’una nova brigada especial de manteniment per a actuacions ràpides per un import de 230.000 euros.

I, finalment, pel que fa al tercer pilar d’aquest pressupost, l’acció social, es dota de més d’1 milió d’euros, un augment del 730%. Uns diners que es destinaran principalment als serveis residencials d’estada limitada i al Servei d’Intervenció Socioeducativa per a nois i noies en exclusió social i per a la pobresa infantil.

En l’àmbit de les inversions, que suma uns 7 milions d’euros, el govern socialista aposta per la rehabilitació de diverses escoles (400.000 €), la remodelació del passeig Marítim (2.000.000 €) i la redacció de diferents projectes executius (1.000.000 €) que s’executaran en un futur.

Més notícies de Badalona en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA