Moció de censura

Dolors Sabater assumeix la pèrdua de l'alcaldia a Badalona i promet un traspàs de poder responsable

L'alcaldessa de Badalona demana claredat al PSC i lamenta que els socialistes hagin caigut en la trampa de García Albiol

badalona

badalona

2
Es llegeix en minuts
M.Coll

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater (Guanyem Badalona en Comú), ja té assumit que el proper 20 de juny, dia en què es votarà la moció de censura presentada pel PSC, i que compta amb els vots del PP, haurà d’abandonar l’alcaldia de la ciutat. Per aquesta raó, avui en roda de premsa, ha promès “acceptar les normes del joc democràtic i posar-se a disposició del nou alcalde o candidat” per fer “un traspàs de carteres responsable”.“No volem que es trobin els armaris i els calaixos buits com ens va passar a nosaltres el 2015”, ha assegurat.

Perquè aquest traspàs de poder sigui eficient i “els projectes no es parin”, Sabater ha demanat els socialistes “claredat”. I ha fet diverses peticions a Àlex Pastor, líder local del PSC: “Volem saber quin pacte han fet amb el PPquin projecte de ciutat tenen, si pensen governar amb tres regidors en un Ajuntament de 27 i què pensen fer sense un pressupost aprovat”,ja que en el ple extraordinari del 7 de maig van ser rebutjats els comptes municipals de l’actual equip de govern i l’alcaldessa es va sotmetre a una moció de confiança.

La líder de Guanyem Badalona en Comú, una vegada més, també ha lamentat que els socialistes hagin caigut en “la trampa” del PP, que, segons, Sabater, amb aquesta moció de censura “busca tornar al govern de Badalona per la porta del darrere”i“aniquilar el PSC”per posicionar-se millor de cara a les eleccions del 2019.

Després del dia 20

Sabater ha advertit que després de la moció de censura els actuals grups del govern“faran una oposició molt vigilant”i  lluitaran en les eleccions de maig del 2019 per impedir que la dreta torni al govern de la ciutat. Comicis en què Sabater es postula de nou com a cap de llista de Guanyem Badalona en Comú.

Curiosament, malgrat la guerra política de les últimes setmanes, l’alcaldessa no ha descartat possibles pactes amb el futur govern socialista de la ciutat: “Nosaltres no farem joc brut, hem estat responsables en el govern i ho serem en l’oposició, en cap cas boicotejarem la ciutat”.

Possible dimissió

Sabater també ha aprofitat la roda de premsa d’aquest matí per desmentir la possible dimissió, última petició dels socialistes a ICV i ERC, socis de govern de Guanyem Badalona en Comú, per evitar la moció: “Això només demostra el seu desconeixement absolut de les lleis. Volen mostrar que m’aferro a la cadira, però quan una moció de censura es presenta no la para ningú”. 

Notícies relacionades

Els tinents d’alcalde, Oriol Lladó (ERC) i Àlex Mañas (ICV),  han confirmat que el PSC els va proposar la retirada de la moció de censura a canvi de la dimissió de l’alcaldessa i quehan mantingut la seva fidelitat a Sabater. “Ens vam comprometre a fer alcalde a la llista més votada que no fos Albiol i ho mantindrem tota la legislatura”, ha assegurat Mañas. I ha afegit: “A més, és molt poc democràtic demanar la dimissió d’una persona per ser independentista”.

Més notícies de Badalona