Reobre el Pont del Petroli de Badalona

La icònica estructura va patir greus danys després del temporal marítim del gener

zentauroepp40512436 badalona171012155816

zentauroepp40512436 badalona171012155816

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Badalona

L'emblemàtic Pont del Petroli de Badalona torna a obrir aquest dimecres, després d'haver-se sotmès durant tres mesos a treballs de reparació pels danys causats pels forts temporals del gener, que van deixar en mal estat la passarel·la, la plataforma final i diversos pilons marins.

La restauració d'aquesta estructura, que s'endinsa més de 200 metres en el mar, es va iniciar al juliol i ha tingut un cost de 216.280 euros, un pressupost que ha permès introduir millores en la il·luminació, la seguretat i l'accessibilitat del pont, a més de solucionar els desperfectes causats pel temporal.

La reparació del pont ha implicat treballs tant en la superfície com submarins, ja que havien desaparegut 13 peces ubicades sota de l'aigua que protegeixen a les columnes metàl·liques de la corrosió, denominades "ànodes de sacrifici", ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

Les primeres obres van consistir en la retirada de les parts de paviment, baranes i bigues de la passarel·la i la plataforma final que estaven més malmeses, a partir de la qual s'ha regenerat el formigó i s'han netejat les superfícies i els pilons d'acer, per protegir-les de la corrosió.

Treballs pendents

Durant el mes de setembre es van realitzar les últimes obres, com la reparació de la tarima de fusta de la plataforma, que ha hagut de ser restituïda en bona part perquè es trobava bastant deteriorada, així com els suports metàl·lics que suporten les bigues de càrrega de fusta que també estaven malmeses.

A més de les obres de restauració, el pont del Petroli tindrà a partir d'ara una nova barana, que facilita l'entrada a través de la rampa d'accés de persones amb mobilitat reduïda, i un nou sistema d'il·luminació amb suports d'acer inoxidable que funcionen com a balises de senyalització.

Notícies relacionades

Tot i que el pont es podrà visitar des d'aquest dimecres a la tarda, l'Ajuntament ha assenyalat que encara queden certs treballs pendents, com la instal·lació d'una nova barana al tram central de l'escala d'accés i la recol·locació dels sensors submarins, que havien sigut retirats per inspeccionar-los i reparar-los.

El Pont del Petroli és una estructura històrica a Badalona, que va funcionar com a pantalà de descàrrega de productes petrolífers fins al 1990 i que des del 2009 és un espai d'ús ciutadà i científic davant del Passeig Marítim de la ciutat.