Bureaucrazy: una app per facilitar els tràmits burocràtics als refugiats a Alemanya

1
Es llegeix en minuts

L'idioma és una de les barreres més difícils per als refugiats que arriben a Europa. La dissonància entre l'àrab i les llengües d'occident fa que el procés de integració sigui més complicat. I això és una realitat en el moment de completar la sol·licitud d'asil. "Fins i tot consultant als alemanys, ells també tenien problemes per entendre els formularis. Si els costava als mateixos alemanys, ¿com els havíem de llegir nosaltres?", assenyalava Munzer Khattab en una entrevista realitzada per la Thomson Reuters Foundation. És per això que Khattab i cinc refugiats sirians més van formar equip i van decidir desenvolupar una aplicació que pogués ajudar futurs migrants a poder realitzar aquests tràmits.

Notícies relacionades

Bureaucrazy és el resultat de la participació d'aquest equip en un curs de programació digital de ReDI School, una escola que promou la integració digital. Aproximadament, en els últims tres anys han arribat 1,3 milions de refugiats procedents de l'Afganistan, Iraq i Síria. L'app estarà disponible el gener de 2017 i contindrà la traducció a l'anglès i a l'àrab de tots els documents necessaris per integrar-se legalment a Alemanya. Al seu torn, oferirà un mapa amb les oficines d'informació de Berlín, i un apèndix de preguntes i respostes útils per a les persones en aquesta situació.

L'objectiu de l'aplicació és poder ampliar les àrees d'informació, estenent-la a la recerca d'allotjament, d'estudi i de treball. El fundador de ReDI, Anne Kjær Riechert, explica que és transcendental entendre que Alemanya està rebent molt de talent i que no l'ha de desaprofitar. Aquest serà l'objectiu de l'aplicació, que podràs avaluar a l''appteca' de apps4citizens, una plataforma que té per objectiu promoure l'ús de les aplicacions com un instrument útil per millorar la qualitat democràtica de la presa de decisions a través del compromís social i polític col·lectiu.