Mobile Premier Awards 2016: els premis de les 'apps', un fenomen que no para de créixer

salon-mobile-world-congress-barcelona-1433234743356

salon-mobile-world-congress-barcelona-1433234743356 / DANNY CAMINAL

1
Es llegeix en minuts

El 22 de febrer s'entregaran els Mobile Premier Awards (MPA) a les millors aplicacions de l'any 2015.

Serà en el marc del Mobile World Congress, a Barcelona, i comptaran amb un jurat internacional de renom que haurà de trir entre els 16 finalistes als guanyadors del Best App Award (millor aplicació) i del Big Impact Award (la de més impacte en la vida de les persones). A més, serà premiada l'aplicació més votada pel públic.

Aquesta serà la desena vegada que Appcircus organitza aquest esdeveniment, que l'any passat va premiar, entre altres, Mobile Triage: l'aplicació sud-africana que ajuda a fer una avaluació correcta dels pacients que arriben als serveis d'urgències de centres de salut i hospitals proporcionant una valoració 100% correcta, ràpida i que ajuda a salvar vides.

Entre les nominades d'aquest any, destaquen Knodes --que permet a l'usuari veure indicadors mediambientals de la seva ciutat--, Virtual Energy Advisor --un assessor virtual per millorar l'eficiència energètica i compartir amb una comunitat experiències i trucs per estalviar energia i diners--, Tripuniq, l''app amb què l'usuari pot personalitzar el seu viatge, tenint en compte les recomanacions d'habitants locals, i Sharing Academy, una plataforma en què els universitaris poden fer classes particulars a companys de la seva mateixa universitat. 

Notícies relacionades

Les estadístiques respecte a les aplicacions parlen per si mateixes: representen el 90% del temps que els usuaris dediquen a la Internet Mòbil, que puja a les 37 hores al mes aproximadament, segons aquest estudi de l'empresa Flurry.

Si vols valorar alguna de les aplicacions finalistes, pots fer-ho participant com a expert de l'appteca d'apps4citizens, una plataforma que té com a objectiu promoure l'ús de les aplicacions com un instrument útil per millorar la qualitat democràtica de la presa de decisions a través del compromís social i polític col·lectiu.