un veí QUE ES DIU... Jordi Sánchez, actor i guionista

Jordi Sánchez: «El barri és la prolongació de casa teva: hi has d'estar a gust»

Els carrers de Montbau el van veure créixer entre veïns de la seva mateixa edat. Era un barri amb molta vida a l’aire lliure, però sense un lloc on alimentar la vocació d’actor de Jordi Sánchez. A Horta el va trobar i allà va tornar per quedar-s’hi.

Art i menjarUna taula davant els ’Mistos’LI AGRADA PORTAR ELS SEUS AMICS A MENJAR AL RESTAURANT QUE HI HA AL COSTAT DE LA PECULIAR ESCULTURA D’HORTA-GUINARDÓ

Art i menjarUna taula davant els ’Mistos’LI AGRADA PORTAR ELS SEUS AMICS A MENJAR AL RESTAURANT QUE HI HA AL COSTAT DE LA PECULIAR ESCULTURA D’HORTA-GUINARDÓ / joan cortadellas

1
Es llegeix en minuts
CARME ESCALES
BARCELONA

Amb 18 anys, Jordi Sánchez l’actor de la sèriePlats bruts,baixava pels pendents entre camps d’herba i canyes que, encara avui, atorguen al barri de la Clota una certa imatge rural a la part alta de Barcelona. Aquest va ser el primer camí que va fer entre el seu barri i la seva professió. El Foment Hortenc va impulsar la vocació d’actor que avui enriqueix i alimenta la seva vida. Horta li va donar ales per volar a escena, i el Raval, independència.«Quan ets jove, el cos et demana allunyar-te dels teus espais d’infantesa per experimentar la llibertat». Per això se’n va anar a Ciutat Vella. Però,«fart de dobles i triples vidres a les finestres»per aïllar-se de l’enrenou dels turistes, l’actor ­­dePlats bruts(TV-3), Antonio aLa que se avecina (Tele 5), va tornar al nord de la ciutat.

Les arrels tiren

La llum, l’espai i la calma de casa seva al barri de Font d’en Fargas, on viu des de fa uns quants anys amb la seva família, no li fan enyorar en absolut la seva etapa anterior quan residia«al centre del volcà». «És que la família i les arrels tiren», aclareix. També els carrers de poble integrats a la ciutat.«El passeig de Maragall era el camí per anar de Barcelona a Horta. Al final, hi havia una fonda: Can Gaig», explica orgullós Jordi Sánchez.

D’aquesta unió del món urbà i el rural en formen part les hamaques i la taula que fan del jardí de casa seva el lloc on memoritza els guions que ha d’interpretar, ara a Madrid, on roda quatre dies a la setmana.

Notícies relacionades

A Barcelona, a la planta baixa de casa seva, ambientada com un estudi, o caminant amb Pep Antón Gómez pel barri, neixen nous guions.«Ens posem tots dos a caminar i així creem noves històries», explica l’actor

El barri inspira.«És una prolongació de casa teva. T’hi has de sentir a gust i còmode», apunta l’actor, que també va ser infermer a l’Hospital de la Vall d’Hebron. Portar els seus fills a l’escola, fer la compra diària (fruita, diari i flors) i unes piscines al gimnàs, li regalen cada dia el confort de viure en un peculiar poble amb metro i autobús.