LA RECEPTA
Lluç a la basca
Carmen Riaño, de la peixateria Carme i Maria del mercat del Poblenou, explica la seva recepta per a quatre comensals:
INGREDIENTS
4 rodanxes amples de lluç
1/4 de quilo de cloïsses
1/4 de quilo de pèsols
2 grans d’all
Un manat de julivert
Un gotet de vi blanc
Farina
Oli i sal
PREPARACIÓ
Netegem i salem bé les rodanxes de lluç i, quan estiguin ben escorregudes, les arrebossem amb la farina. Introduïm el lluç en una cassola de fang amb una mica d’oli, que prèviament haurem escalfat i apartat del foc.
Notícies relacionadesCobrim les rodanxes amb els pèsols i les cloïsses. Piquem al morter l’all i el julivert amb un rajolí de llimona i de vi blanc i una mica de sal i oli d’oliva cru. Seguidament afegim la picada a la cassola amb el lluç i ho escalfem fins al punt d’ebullició.
Ho remenem de tant en tant per evitar que el peix s’enganxi, però no cal girar les rodanxes. Amb uns 10 minuts al foc ja n’hi haurà prou.
- Pronòstic delicat Operat d’urgència el ferit greu per l’atropellament de Cornellà
- ACTUALITAT BLAUGRANA Flick, sobre la rua multitudinària: «Em vaig quedar impressionat. Va ser increïble»
- SETGE SOBRE GAZA Vent en contra per a Israel: crítiques i aïllament de Trump a Macron passant per la premsa anglosaxona
- Protecció de la infància Els pederastes de la xarxa del Raval sabien que la víctima tenia 13 anys
- Quan falten dos anys per a les municipals Els alcaldes de Junts que endureixen les condicions del padró: «Hem declarat la guerra als okupes»
- EL GIRO D’ITÀLIA Ayuso torna a desafiar Roglic i li retalla un altre segon
- Fórmula 1 Alonso i Sainz il·lusionen a Imola a l’entrar entre els sis primers
- TEMPORADA CITYZEN EN BLANC El Crystal Palace guanya la FA Cup i deixa el City amb les mans buides
- DUEL AL PIZJUÁN El Reial Madrid converteix Dean Huijsein en el defensa més car de la seva història
- Tensió a Cornellà La conductora de l’atropellament múltiple, en llibertat