DISTRICTE 9, Sant AndreU

Més bé que a casa

4
Es llegeix en minuts

LA FONT DE LA SAGRERA

Un món de cervesa

La Font de la Sagrera és un establiment familiar que està en les mateixes mans des del 1968, quan era una taverna. A mitjans dels anys 90, més concretament el 1995, un canvi de generació en el seu comandament es va esforçar a fons en la remodelació que va adequar l’espai als temps que corren.

Aquest local és una invitació al relax, a la conversa i alguna mòdica aventura de copa, ja que posa a disposició del client 60 tipus de cerveses importades i tres de barril.

La Font de la Sagrera, que s’ubica al carrer de Mossèn Juliana 49, ofereix una important varietat de tapes i d’assortiment d’ibèrics.I si es tracta d’alimentar la set sense perdre peu per disfrutar de la cervesa, el pop a la gallega i els bunyols de bacallà permeten allargar el moment de plaer. Per assegurar-se taula, cal reservar al 93 3493625.

TABERNA CAN ROCA

Tradició i gust

Taberna Can Roca és un atribut a la memòria de Sant Andreu, una fita en la història quotidiana d’un dels districtes més populosos de Barcelona. Ja hi era al principi del segle XX.

Quan el 1952 va canviar els amos pels actuals, ja feia més de 40 anys que tenia activitat sense interrupció com a “pensió i fonda” disposada a acollir viatgers. Amb els anys es va potenciar el restaurant sobre l’allotjament i el 1973 va acabar l’activitat hotelera. Fins avui, els seus fogons han combinat la cuina tradicional catalana amb la mediterrània i un accent de creativitat d’aquests temps. En són testimoni els plats amb cigrons, bolets i emulsió de trufes, tant com el cap i pota amb samfaina.

Taberna Can Roca és a Gran de Sant Andreu, 209, i és inútil anar-hi sense reservar al 93 3465701. Obren de 9 a 12 per a l’esmorzar i fins a les 16 per als dinars.

LOS CARACAS

Des de molt d’hora

Típic restaurant de barri, on destaca el bon tracte i un ambient distès, Los Caracas rep els clients amb un horari generós. Per a aquells que esmorzen molt d’hora al matí, perquè és molt d’hora que comencen la seva tasca diària o bé perquè tornen de festa, les portes d’aquest restaurant s’obren a les 5 del matí amb esmorzars que estimulen o fan retornar l’energia.

Al llarg de la jornada, en aquest restaurant ubicat a la carretera de Ribes 74, és possible degustar entre 15 i 20 tapes gustoses, que s’afegeixen a l’especialitat de la casa: les sípies a la planxa.

Los Caracas ha estat distingit per la fidelitat dels clients, acostumats, des de la seva obertura l’any 1968, a la vocació de servei. No tanca fins a les 10 de la nit, i obre tots els diumenges a la tarda fins a les 11 de la nit. S’agafa el descans setmanal els dimecres.

SABINO Y MARI

Les millors croquetes

Cuina casolana és la clau del seu èxit, que obre les portes al passeig d’Enric Sanchís, 22. Des de primera hora del matí, quan ve de gust un bon esmorzar, es pot comptar amb aquest bon restaurant, sempre a punt perquè els seus fogons ens facin sentir com a casa.

És recomanable fer una exploració culinària per la varietat de croquetes casolanes, filles dels millors i més frescos productes de mercat. Per acompanyar la degustació es pot disposar dels auxilis d’una vinoteca ben proveïda amb el suport en les denominacions d’origen més tradicionals.

El restaurant Sabino y Mari obre les portes cada dia des de les vuit del matí fins a les sis de la tarda, i tanca només els diumenges. És recomanable fer la reserva amb temps per ser un dels 30 o 35 comensals que pot acollir aquest menjador de Sant Andreu.

CASA DE SORIA

Porcells i menú

Els natius de Sòria tenen a Barcelona un punt de trobada amb els sabors de la seva terra, on poden complimentar l’amic de qualsevol altra part del món. Integrat en una de les cases regionals més característiques de Barcelona, aquest menjador també rep grups de més de cent persones per a celebracions particulars.

José Mateo Delgado, al capdavant dels fogons del restaurant, a la Meridiana 211, explora la cuina de Catalunya i de Sòria.

Els plats tradicionals, com ara el porcell, el lletó i les mitjanes disposen de la bona companyia d’una carta de vins consolidada en els clàssics del Duero i de la Rioja. Aquest restaurant, en sintonia amb els temps que corren, proposa tres menús, i el més car ronda els 25 euros. Obre cada dia des de la una del migdia fins a les quatre de la tarda i tanca només els dissabtes.

HERMANOS TOMÁS

Receptes de tota la vida

Notícies relacionades

Hermanos Tomás, al carrer de Pare Pérez del Pulgar 1, és el resultat de l’esforç i la imaginació del seu propietari, Julián Tomás González, que va arribar a Barcelona amb només 16 anys per buscar-hi un futur. Fundat com a bar el 1970, i en un barri de la perifèria, amb els anys ha anat consolidant el seu prestigi. Els fogons d’Hermanos Tomás aposten per una cuina tradicional basada en els millors ingredients i les receptes que han alimentat moltes generacions: plats de cullera, llegums, verdures, carns tendres i també peixos frescos.

En un temps en què són molts els que competeixen per la cuina de disseny, que a vegades desconcerta, aquest restaurant revela i permet el retrobament amb sabors que semblen oblidats. Acompanya els plats una reserva de 200 vins, nous i clàssics. Tanca els dissabtes a la nit i els diumenges tot el dia.