NOU FRONT DE LA GUERRA DEL FUTBOL

El Barça vetarà TV-3 fins que la cadena renovi el seu aval

El club reclama a la CCMA un document que garanteixi el pagament de 30 milions

Mediapro denuncia Tele 5 per oferir el derbi a Catalunya en senyal analògic

2
Es llegeix en minuts
JOAN DOMÈNECH
BARCELONA

Els partits del Barça deixaran d'emetre's per TV-3 mentre el canal català no es comprometi per escrit que pagarà, com a garant solidari, els 30 milions d'euros que deu Audiovisual Sport (AVS) al club blaugrana des de la temporada passada. La guerra del futbol que es va desencadenar l'any anterior entre AVS i Mediapro ha suscitat, amb el temps, un front de conflicte que enterboleix l'idil.li entre Barça i TV-3, fins al punt que l'entitat blaugrana va impedir dijous l'entrada de les càmeres de l'ens català al Camp Nou.

El derbi coper contra l'Espanyol, a més d'escenificar aquest enfrontament, va provocar paral.lelament una altra batalla que es dilucidarà als tribunals. Tele 5, la cadena que podia transmetre el partit per a la resta d'Espanya, també el va emetre per a Catalunya al conèixer-se que TV-3 no l'oferia. Mediapro, la posseïdora dels drets, va anunciar una querella contra Tele 5.

INTERCANVI DE DEMANDES

El Barça està decidit a mantenir el veto a TV-3 mentre la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) no garanteixi el pagament del deute, d'uns 30 milions d'euros. Aquesta quantitat és la que va deixar d'abonar Audiovisual Sport al club blaugrana perquè va permetre l'entrada de les càmeres del canal català, que llavors havia arribat a un acord amb Mediapro. El Barça va demandar AVS i TV-3, que era el garant solidari d'aquests drets. Segons un portaveu del club, la CCMA assumia la seva responsabilitat en la demanda. Al mateix temps, la CCMA va reclamar a AVS que pagués al Barça.

"No pot ser que nosaltres patim les conseqüències d'un conflicte entre productores i cadenes de televisió", va explicar ahir un portaveu blaugrana. La pretensió del Barça es limita al fet que hi hagi un compromís per escrit que la CCMA

desemborsarà aquests 30 milions si no ho fa AVS com a garant solidari. El Barça necessita cobrar els diners per cobrir un altre deute: el que ha de pagar a Sogecable per un altre contracte anterior, referent als drets televisius internacionals. Un jutge va condemnar en primera instància el club a pagar 57 milions d'euros.

POSICIONS PRÒXIMES

Notícies relacionades

Les negociacions entre Joan Oliver, director general, i Jaume Ferrer, vicepresident del Barça, amb la cúpula de la CCMA --Rosa Cullell, la directora general, i Albert Sáez, director de TVC--, seguiran la setmana que ve després d'acostar posicions dijous, minuts abans del Barça-Espanyol. La Corporació argumenta que encara no hi ha hagut una sentència judicial i que, en tot cas, el deutor del Barça és Audiovisual Sport, la demandada. "La dificultat està a poder convertir una garantia contractual en una garantia bancària", va explicar un portaveu de la Corporació, després de destacar l'"aproximació" que hi ha hagut entre les parts.

Mentrestant, a més de prohibir l'entrada de les càmeres, el club dóna per tancades les converses per renovar el contracte de patrocini amb TV-3, que va expirar el 30 de juny i que es mantenia vigent malgrat la negativa de la CCMA d'assumir en un document un deute que no considera seu.