crònica

Una festa amb Jessye Norman

L'aclamada soprano va inaugurar la 25a temporada d'Ibercamera amb l'orquestra del Liceu

1
Es llegeix en minuts
CÉSAR LÓPEZ ROSELL
BARCELONA

Festa a l'Auditori. Inauguració de la temporada del 25è aniversari d'Ibercamera amb Jessye Norman. Expectació per veure la cèlebre soprano, de 63 anys, que tornava per setena vegada a aquest cicle amb l'orquestra del Liceu dirigida per la dinàmica Rachael Worby.

El programa, a cavall entre clàssics populars i Broadway, va comen- çar amb el Divertimento en re major, KV 136 de Mozart interpretat per l'orquestra abans de donar pas a l'ària Vado, ma dove? Norman, vestida de vermell, va entrar freda i es va limitar a aplicar el llibre d'estil mozartià per submergir-se després en l'atmosfera trista i dramàtica de Thy hand, Belinda, de Dido i Eneas de Purcell.

Notícies relacionades

Però les incògnites sobre el seu moment vocal es van aclarir aviat: primer amb Voi lo sapete o mamma de Cavalleria rusticana, però sobretot amb Ritorna vincitor d'Aïda, que va aixecar les primeres ovacions, i amb Mon coeur s'ouvre a tá voix, de Samsó i Dalila, que tancava amb brillantor una irregular primera part.

Un altre canvi de look --vestit llarg marró i capa grisa-- va accentuar la seva poderosa presència escènica. Micròfon en mà i amb l'orquestra més continguda que en el repertori operístic, Norman es va mostrar còmoda i segura. Somewhere de Bernstein, You'll never walk alone i tres cançons de Gershwin la van portar fins al final amb Great day. En els bisos van arribar els espirituals negres. Va cantar a cappella Amazing grace i l'emotiu He's got the world in his world. Crits d'"¡Obama!" i incessants bravos van tancar la gala.