CINE
Steve Carell ressuscita l'humor i els trucs de 'Superagent 86'
El còmic porta a la gran pantalla la famosa telesèrie dels anys 60

Imatge promocional de ’Superagent 86’.
Tots --productor, director i crítics-- coincideixen que Steve Carell és l'actor ideal per donar vida a la gran pantalla al pintoresc Maxwell Smart, el Superagent 86, protagonista de la famosa telesèrie dels anys 60 creada per Mel Brooks i Buck Henry. Si per a la pel.lícula (que a Espanya s'estrena el pròxim dia 23), el còmic nord- americà ha transformat l'extravagant agent secret en un home d'acció del segle XXI sense perdre les seves essències, ahir va demostrar a Madrid que li va la combinació d'humor intel.ligent i màrqueting. L'actor va exhibir una raqueta de tennis i una pilota de futbol, les "armes dels espanyols" amb les quals, va dir, no pot competir la navalla multiusos que el cine ha posat en mans del modern superagent.
Steve Carell (el seu paper a Pequeña miss Sunshine va ser un parèntesi en una carrera essencialment còmica) va trepitjar l'alfombra vermella dimarts a la nit amb Anne Hathaway (El diablo viste de Prada i La joven Jane Austen), que recrea la seva inseparable companya, l'agent 99, i Dwayne Johnson (La roca), l'agent 23 de la famosa organització Control. A petició de Carell, Alan Arkin (Oscar per Pequeña miss Sunhsine) interpreta el paper del comprensiu cap.
L'ESSÈNCIA DE LA SÈRIE
Només el còmic --per raons d'edat-- es va confessar fan de la telesèrie, encara que no va voler mai que el llargmetratge es limités a ser "una simple còpia". Carell va intentar "agafar l'essència" del personatge parlant amb Brooks i Don Adams --abans de morir, el setembre del 2005--, el protagonista televisiu. "No crec que qualsevol remake sigui bo fora que respectis l'original", va dir.
En plena febre d'adaptació de
Notícies relacionadesvells èxits televisius i còmics, Superagente 86. De Película va haver d'esperar fins a trobar la peça central del puzle --Carell--, però ja comptava amb els més fiables en aquesta especialitat: el productor Charles Rovel (el seu últim Batman es presentarà d'aquí a unes quantes setmanes a Barcelona) i el director Peter Segal (Agafa-ho com puguis). Tots dos estan d'acord amb Carell. En una adaptació, el més important és "no ficar la pota, no espatllar l'original, no ser arrogant i dir: 'Jo ho faré millor", opina Segal. Per a Rovel és necessari, a més a més, no ser "esclau" de l'original i "respectar-lo al peu de la lletra".
A pesar que en els últims 40 anys han millorat els recursos dels agents secrets, Maxwell Smart es manté fidel al famós sabatòfon, artefacte antecedent dels mòbils, que juntament amb els cotxes de l'època s'han recuperat per al film. Però també hi ha novetats, impensables als anys 60: Carell besa Dwayne Johnson (l'agent 23) i ensenya el cul.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança