entrevista AMB Àngel Pascual, CHEF D'EL LLUÇANÈS

Àngel Pascual: "Barcelona no té cap problema per proveir-se"

Àngel Pascual, al Lluçanès, al mercat de la Barceloneta.

Àngel Pascual, al Lluçanès, al mercat de la Barceloneta. / MAITE CRUZ

1
Es llegeix en minuts

CADA DIVENDRES, UN DELS CUINERS DE LA COL.LECCIÓ 'LA COCINA DE CASA CON EL TOQUE DE LOS GRANDES CHEFS' OFEREIX ELS SEUS TRUCS ALS LECTORS

--Després de 16 anys a Prats de Lluçanès van decidir mudar-se a Barcelona. ¿En algun moment s'ha penedit del canvi?

--Fins al dia d'avui no. Estem contents amb el canvi.

--¿Quines possibilitats noves ofereix Barcelona?

--Més que possibilitats noves, el que buscàvem era regularitat. Que hi hagués rotació de clients per no acabar convertint-nos en un restaurant de cap de setmana. Estàvem farts de la irregularitat de les comarques.

--¿L'alta cuina no funciona a les comarques?

--No tira econòmicament. Entre setmana no hi ha clientela.

--¿Què conserva la seva carta de l'antic restaurant?

--Tot. La carta va baixar íntegra, amb els mateixos preus i també amb els mateixos productes. La filosofia no és canviar el sistema de cuina. Som a Barcelona, però oferim una cuina d'interior que està basada en el producte.

--¿Els ha perjudicat en alguna cosa allunyar-se del producte?

--Barcelona no té cap problema per proveir-se de res. Tot va a espetegar a Barcelona.

--¿Quins privilegis dóna tenir una estrella Michelin?

--Té una repercussió mediàtica a nivell mundial. El fet de tenir una estrella i ser a Barcelona fa que puguis arribar a molta gent. Estant a Barcelona és més fàcil nodrir-se de clientela de tot arreu.

--Acabi la frase: Un plat no surt mai de la seva cuina sense abans...

--Haver passat per la meva boca.

--Una cuina sense ous és...

--Com un gat sense cua.

--¿Quina recepta presenta en el llibre Huevos?

--Ou escaldat amb oli d'all, bitxo i xanguet.

Notícies relacionades

--¿Algun consell?

--Que els bolets els coguin i els netegin bé, dues o tres vegades, i que els ous siguin frescos i, si pot ser, de pagès.