Llançament de Ship2B, Banc Sabadell i el FEI

Neix el fons de capital risc més gran d’impacte per a empreses emergents a Espanya

  • Ship2B Ventures, Banc Sabadell i la Unió Europea, junt amb el Fons Europeu d’Inversions (FEI) han promogut la seva creació

  • El fons de capital de risc compta amb 38 milions d’euros, però l’objectiu és superar els 45 milions

Neix el fons de capital risc més gran d’impacte per a empreses emergents a Espanya
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La gestora de capitals de risc especialitzada en la inversió d’impacte Ship2B Ventures (promoguda per Ship2B, com va comptar el seu fundador, Xavier Pont, en una entrevista a l’Actius), ha anunciat el llançament d’un gran fons al costat de Banc Sabadell, la Unió Europea i el Fons Europeu d’Inversions (FEI). Amb el nom de BSocial Impact Fund, el capital del fons se situa per sobre dels 38 milions d’euros en el seu segon tancament i preveu superar els 45 milions d’euros.

Segons Ship2B, el nou fons, que serà el més gran de capital de risc d’impacte per a empreses emergents a Espanya, posarà el focus en empreses emergents d’impacte que donin resposta a tres grans reptes: la millora de la qualitat de vida de col·lectius vulnerables –com per exemple persones grans, amb discapacitat o amb malalties cròniques– el canvi climàtic i el fracàs escolar.

La implicació de la Unió Europea i el FEI es deu a una estratègia de suport a l’emprenedoria social i als inversors d’impacte, amb l’objectiu de desenvolupar i ampliar l’ecosistema europeu d’impacte social.

A més, el fons compta també amb el suport d’inversors institucionals públics i privats com a AXIS –filial de capital risc del Grup ICO–, Repsol Impacto Social i Fundació Anesvad, ‘family offices’ referents com ara Puig, Elias, Castelló, Knuth, Pont i Ângela Impact Economy i emprenedors d’èxit com els fundadors d’Holaluz, Privalia, Socialpoint, SocialCar, Trovit, Cooltra i Glovo.

Maite Fibla i Xavier Pont, cofundadors i ‘managing partners’ de Ship2B Ventures, han assenyalat en un comunicat que «la bona acceptació de la tesi d’inversió del fons entre els inversors i institucions ha fet que ja ens situem a prop dels 40 milions d’euros en el nostre segon tancament i, davant nous acords que estem gestant, preveiem fer el tancament final per sobre dels 45 milions».

Notícies relacionades

En els pròxims anys invertiran en unes 20 empreses emergents que donin resposta als reptes plantejats». Alain Godard, Conseller Delegat del FEI, també ha afirmat: «Estem orgullosos de recolzar un dels actors d’impacte més reconeguts de l’ecosistema espanyol per consolidar la seva activitat d’impacte i el seu paper clau en el desenvolupament del mercat». Godard afegeix que «els fons destinats a BSocial Impact Fund apunten a abordar tres prioritats clau per al FEI: mitigar els efectes del canvi climàtic, millorar la vida de les persones vulnerables i brindar educació de qualitat».

El vicepresident executiu de la Comissió Europea, Valdis Dombrovskis, ha destacat per la seva banda que, gràcies al recolzament del Fons Europeu d’Inversions, «el fons d’impacte BSocial Impact Fund podrà invertir en empreses emergents d’impacte en fase inicial».