FP Dual

FP Dual: així es converteixen els estudiants en ambaixadors d’aquesta modalitat

  • Neix la xarxa d’ambaixadors Som FP Dual amb l’objectiu de donar prestigi a aquesta modalitat formativa

FP Dual: així es converteixen els estudiants en ambaixadors d’aquesta modalitat
2
Es llegeix en minuts
Lidia Álvarez Vellido
Lidia Álvarez Vellido

Redactora del suplemento 'actius'

ver +

Segons la Cambra de Comerç d’Espanya, l’FP Dual té al voltant d’un 70% d’inserció laboral. Malgrat això, les matriculacions en aquesta modalitat només arriben al 2,8% del total d’estudiants que trien la Formació Professional

És per això que l’entitat pública ha llançat, junt amb la Fundació Bertelsmann i Lidl Supermercados, la xarxa d’ambaixadors Som FP Dual, que compta amb el recolzament i col·laboració del Fons Social Europeu i del Ministeri d’Educació i Formació Professional.

La xarxa està integrada per estudiants i graduats en aquesta modalitat formativa, que combina l’aprenentatge teòric dins del centre docent amb què s’adquireix treballant en una empresa. Ells seran els encarregats de difondre, des de la seva experiència, els avantatges d’aquesta modalitat. «Ningú millor que algú que ja ha passat per l’FP Dual per explicar les seves funcionalitats», ha explicat Francisco Belil, vicepresident de la Fundació Bertelsmann, durant la presentació d’aquest projecte.

En aquest sentit, per Belil, aquesta modalitat ha de ser «més coneguda i, sobretot, més reconeguda» per la societat, ja que «és la clau per reduir l’atur juvenil i millorar la productivitat de les empreses i la competitivitat de l’economia».

Hi ha coincidit Clara Sanz, secretària general de Formació Professional del Ministeri d’Educació i Formació Professional, que ha advertit en la seva intervenció sobre la necessitat de canviar la idea de l’FP al nostre país

«Necessitem aconseguir que es consideri tan d’èxit com qualsevol altre itinerari acadèmic i abandonar la idea que és l’opció de joves que ja no volen continuar estudiant. És una opció de la mateixa qualitat i que té fins i tot millors resultats laborals que d’altres». 

En aquest sentit, la secretària ha compartit les previsions del mercat laboral de cara al 2025, any en què es preveu que un 49% dels llocs de treball que s’oferiran requeriran una qualificació intermèdia, és a dir, d’FP. «Avui no arribem al 21% de persones amb aquesta qualificació, hem de duplicar-lo en aquests quatre anys perquè si no quedaran llocs de treball buits i l’atur juvenil seguirà en la mateixa situació», ha afegit Sanz. 

Per promoure aquesta inserció laboral, «i més en temps de crisi com l’actual», s’ha creat aquest instrument, «un gran exemple de col·laboració pública i privada, una mostra que treballant junts podem arribar més lluny», ha assenyalat José Luis Bonet, president de la Cambra de Comerç d’Espanya.

Notícies relacionades

A aquesta xarxa s’hi podrà unir qualsevol jove de més de 18 anys que hagi cursat o estigui cursant algun tipus de formació professional, tot i que en aquest últim cas, haurà d’haver iniciat el període de formació a l’empresa. 

A través d’aquesta comunitat, aquests joves seran l’altaveu d’aquest tipus d’educació. A més, «els ajudarà a créixer com a persones i com a professionals a través de xerrades, esdeveniments i fires», ha explicat una de les ambaixadores de Som FP Dual durant la presentació del projecte.