La Mostra de la Diversitat Cultural de Terrassa torna als carrers de Sant Pere Nord

La 13a edició de l'esdeveniment oferirà durant tres dies un ampli ventall d'activitats que fomenten l'intercanvi cultural

Presentació de la 13a Mostra de la Diversitat Cultural de Terrassa.

Presentació de la 13a Mostra de la Diversitat Cultural de Terrassa.

1
Es llegeix en minuts

Terrassa prepara la 13a edició de la Mostra de la Diversitat Cultural, que aquest any abandona el recinte firal per omplir els carrers de Sant Pere Nord, barri en què va néixer la proposta fa 25 anys. Així, entre el 20 i el 22 de març, els carrers s'ompliran d'activitats que busquen fomentar la diversitat i l'intercanvi cultural.

En aquest sentit, Amadeu Aguado, regidor de Cultura, assegura que “quan cadascú ens porta la seva cultura d'origen i la porta a un altre lloc, tant si es crea mestissatge com si no, el que aconsegueix d'entrada és un enriquiment personal a través del coneixement i l'ampliació de la cultura pròpia. Només per construir això, ja val la pena”.

Organitzada per l'ajuntament i la Comissió d'Entitats de Cultura Popular, la mostra oferirà un ampli ventall d'activitats que es concentraran a la rambla de Francesc Macià i el carrer de Provença, encara que també hi haurà actes a la biblioteca del districte i a la plaça del Primer de Maig. Folklore, gastronomia, música, literatura i cine seran els plats forts que serviran per mostrar les diferents comunitats que conviuen a la ciutat.

Una de les novetats d'aquesta 13a Mostra de la Diversitat Cultural és la posada en marxa del Primer Cicle de Cine Africà de Terrassa, al Centre Cívic President Macià. Ferran Morillas, director de QADAR Produccions Culturals, explica que “el fet que sigui cine africà, no només de l'Àfrica continental subsahariana austral sinó també de l'Àfrica del Nord, ofereix la possibilitat de poder tractar diferents temes”.

Notícies relacionades

Més notícies de Terrassa