NOU ATAC MASCLISTA

Mor d'un infart una dona a València després d'una pallissa de la seva parella

L'autòpsia haurà de determinar si els cops van provocar l'atac de cor

Sobre l'agressor, que ja està detingut, no pesava cap ordre d'allunyament

zentauroepp36324238 gra530  virgen del camino  le n   17 11 2016   un coche de l171120230958

zentauroepp36324238 gra530 virgen del camino le n 17 11 2016 un coche de l171120230958 / J CASARES

2
Es llegeix en minuts
Nacho Herrero

La localitat valenciana de Guadassar va registrar aquest dijous un nou atac masclista que va acabar amb la mort d’una dona. Va morir a causa d’un infart després d’haver sofert prèviament una pallissa a mans de la que era la seva parella. Si es confirma que l’aturada cardíaca va ser conseqüència dels cops, seria la víctima mortal número 46 de la violència masclista el 2017 a Espanya.

L’atac es va produir prop de les vuit del vespre al carrer Nou d’aquesta localitat, a uns 40 quilòmetres de València, i va ser un veí de la parella el que va alertar la policia local del que semblava una agressió masclista. Així ho van entendre els agents que, seguint el protocol, van avisar de la situació la Guàrdia Civil, segons va revelar Salvador Montañana, alcalde del municipi.

Els agents van detenir gairebé immediatament l’agressor, un ciutadà romanès de 40 anys, i van atendre la dona, de la mateixa nacionalitat i uns anys més gran que ell. En un principi, la víctima, que estava conscient, no va voler ser traslladada a l’hospital, però finalment hi va accedir per sotmetre’s a una revisió i avaluar possibles danys. En el trajecte en ambulància fins al centre sanitari, la dona va patir un infart i va entrar a l’Hospital de la Ribera en parada cardíaca. Encara que se li va practicar una reanimació, no es va poder fer res per salvar-li la vida, i els serveis sanitaris van avisar el jutge de guàrdia.

L’autòpsia ja ha confirmat que l’infart va ser la causa de la mort i ara haurà d’investigar-se si existeix una relació entre la pallissa i l’atac de cor, així com si aquesta relació és directa o indirecta. L’agressor passarà a disposició judicial quan acabin les diligències prèvies. Fonts de la investigació han assegurat que no hi havia ordre d’allunyament ni denúncies prèvies, encara que alguns veïns sí que van parlar de baralles anteriors.

Una comunitat sacsejada

Notícies relacionades

Aquest atac es va produir a una desena de quilòmetres de la localitat valenciana d’Alzira, on fa a penes tres setmanes un home va degollar la seva filla de 2 anys per venjar-se de la seva dona, que volia separar-se. També eren de nacionalitat romanesa.

El País Valencià ha sigut escenari de quatre de les últimes morts per violència masclista. A més a més de les de Guadassar (si es confirma la relació entre l’infart i la pallissa) i la d’Alzira, totes dues a la comarca de la Ribera, a principis de novembre un ciutadà espanyol va cosir a trets la seva exparella, també espanyola, a la població alacantina d’Elda a la sortida del col·legi on anava el seu fill. I fa a penes uns dies, un ciutadà alemany va disparar a Vinaròs a la seva exparella, igualment alemanya, que s’havia refugiat en aquest municipi castellonenc per fugir del seu agressor.