On Catalunya

Campanya fallida

L'avió d'Hazte Oír no pot volar

avioneta-ho

avioneta-ho

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

Haz-te Oír va presentar dimarts la web www.hobus.es i el seu nou #HOBusAéreo, una avioneta amb què pretenia recórrer des de mitjans d'agost les costes espanyoles, de Cadis a Girona. Però, malgrat la vistosa campanya contra l'anomenada 'llei mordassa per a ofenses del col·lectiu LGTBI', l'aparell no pot volar.

Amb aquesta iniciativa, l'organització pretén informar "dels riscos que implicaria" l'aprovació de la proposició de llei contra la discriminació per orientació sexual i identitat de gènere, i d'igualtat social del col·lectiu LGTBI, registrada al Congrés dels Diputats per Podem, i que compta amb el suport dels grups de l'oposició.

No apte per volar

A l'avió, un petit i antic monomotor Socata Rallye de color taronja, li falten diversos elements: la matrícula, imprescindible per poder volar, d'acord amb el reial decret 384/2015, de 22 de maig, pel qual s'aprova el reglament de matriculació d'aeronaus civils, i la bandera de nacionalitat que, en el cas de les aeronaus espanyoles, també és obligatòria.

Aquesta avioneta porta rètols blancs sobre fons taronja, però cap d'aquests correspon a una matrícula obligatòria, sinó a dibuixos i logotips de l'organització.

Un aparell d''attrezzo'

En l'acte de presentació de la campanya, que va tenir lloc a l'aeròdrom de Casarrubios (Toledo), es va poder observar a més que a l'avió li faltava un con aerodinàmic a l'eix de l'hèlice i tots els cargols oxidats quedaven a la vista. El plexiglàs que cobreix la cabina de vol era translúcid en lloc de transparent, fet que denota l'antiguitat de l'aparell, el desús i un llarg temps d'exposició al sol sense manteniment.

Notícies relacionades

Malgrat la impossibilitat de l'aparell de dur a terme la campanya, aquesta costarà entre 15.000 i 20.000 euros que, asseguren des de l'organització, seran pagats amb les aportacions dels seus simpatitzants. Com el polèmic autobús que es va poder veure per diverses ciutats el març passat, és de color taronja i té les siluetes d'un nen i d'una nena.

El president d'HazteOir.org, Ignacio Arsuaga, va assegurar a l'acte de presentació que la llei mordassa LGTBI "retalla llibertats i drets fonamentals dels ciutadans". "Amb el pretext de combatre la discriminació per orientació sexual, identitat o expressió de gènere, la classe política s'ha proposat adoctrinar els nostres fills i atorgar privilegis a determinats col·lectius per sobre dels drets de tots", va declarar el president de l'organització.