NOU CONFLICTE LABORAL

La vaga a Renfe i Adif amenaça l'operació sortida

Els serveis mínims a Rodalies oscil·len entre el 50% i el 75%

 

  / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Madrid

L'accident a l'estació de França de Barcelona ha coincidit amb la vaga dels treballadors de Renfe i Adif convocada per a aquest divendres, i que amenaça el desenvolupament de l'operació sortida d'agost.

Renfe ha garantit el compliment dels serveis mínims decretats per Foment davant la jornada de vaga convocada pel sindicat CGT, ha informat l'operadora en una nota de premsa.

Per als trens de Rodalies, aquests serveis s'han xifrat en un percentatge d'entre un màxim del 75% en horari punta i un màxim del 50% del servei habitual la resta del dia.

Pel que fa a Mitja Distància, circularan el 65% dels trens, i dels d'Alta Velocitat/Llarga Distància, el 77%. Per als trens de mercaderies, s'estableix un percentatge del 20% del servei habitual.

Canvi de tren

Per als usuaris d'AVE/Llarga Distància i Mitja Distància que havien de viatjar en trens no inclosos en el decret de serveis mínims, Renfe ha establert una sèrie de mesures postvenda. Als viatgers afectats per trens suprimits se'ls oferirà, sempre que sigui possible, anar en un altre tren en l'horari més aproximat a l'adquirit.

Notícies relacionades

Si no volen fer el viatge, podran anul·lar o canviar per a una altra data el seu bitllet sense cap cost. Les operacions d'anul·lació o canvi es poden fer en tots els canals de venda de Renfe.

Renfe lamenta les molèsties que aquesta convocatòria de vaga pugui causar als viatgers i recorda que el sindicat convocant, CGT, que compta amb dos representants, és minoritari al comitè d'empresa de la companyia, integrat per un total de 13 delegats (quatre de Semaf, tres de CCOO, tres d'UGT i un de SF).