DEIXARAN MORIR EL NEN

Els pares de Charlie Gard es rendeixen i anuncien que deixaran morir el nen d'11 mesos

Asseguren que "el temps s'ha esgotat" per sotmetre'l a un tractament experimental als EUA

undefined39431832 charlie gard s parents coonie yates and chris gard arrive at170724160236 / PETER NICHOLLS

undefined39431832 charlie gard s parents coonie yates and chris gard arrive at170724160236
zentauroepp39104423 this is an undated hand out photo of charlie gard provided b170703181319

/

2
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

Charlie Gard podrà morir en pau. Els pares del nen en estat crític, Chris Gard i Connie Yates, han abandonat la batalla legal per sotmetre el seu fill a un tractament experimental als Estats Units. “Desgraciadament el temps s'ha esgotat”, ha afirmat el seu advocat. L'últim escàner fet al nen d'11 mesos els ha convençut que no es pot fer res per ell.

“Com a pares que estimen Charlie i vetllen per ell, hem decidit que no és en l'interès de Charlie continuar amb un tractament. El deixarem que se'n vagi amb els àngels”, ha anunciat Gard davant el Tribunal Superior de Londres. La criatura, en fase terminal, paralitzat, incapaç de veure-hi, sentir-hi o respirar, viu gràcies als aparells a què està connectat a l'hospital Great Ormond Street de Londres. Retirar aquestes màquines és “la decisió més dura que hem hagut de prendre mai”, ha assenyalat la mare.  “Només volíem donar-li una oportunitat de viure. S'ha perdut molt de temps. Sentim molt no haver-lo pogut salvar”, ha afegit.

L'escàner ha mostrat que no s'ni podia fer res

Charlie hauria hagut de fer un any el 4 d'agost vinent. Quan va néixer semblava un nadó perfectament normal, però poc després va anar perdent mobilitat i facultats. Se li va diagnosticar una malaltia genètica que afecta les parts de les cèl·lules encarregades de generar energia.

Amb el cervell irremeiablement danyat, en estat terminal a la unitat de cures intensives, els metges van decidir que era “injustificat” qualsevol tractament i havien de deixar-lo morir amb dignitat. Els pares s'hi van oposar i al març va començar la batalla legal per traslladar Charlie als Estats Units i sotmetre'l a un tractament tan experimental que no s'ha assajat mai amb animals o éssers humans.

Notícies relacionades

Quatre sentències, incloent-hi la del Tribunal Suprem i el Tribunal de Justícia Europeu, van donar totes la raó als metges. En un últim gest, el jutge va autoritzar que el metge americà Michio Hirano, que proposava el tractament, examinés el nen la setmana passada. L'últim escàner de la criatura “feia pena de veure”, segons l'advocada Katie Gollop, que representa Great Oromond Street. La conclusió del doctor Hirano va ser que no es podia fer res per Charlie.

Amenaces de mort

El cas, complex i molt emotiu, va tenir ressonància internacional. El Papa i el president americà, Donald Trump, van oferir suport als pares. Membres dels anomenats grups provida, així com un exaltat predicador evangelista provinent dels Estats Units, van organitzar manifestacions davant del tribunal. El drama va agafar un gir sinistre quan els metges i l'hospital on està internat el nen van denunciar a la policia les amenaces de mort que estaven rebent.