Educació

El Govern manté els requisits per aconseguir beca

El ministeri es gastarà 1.420,3 milions d'euros el 2017, però la quantitat fa cinc anys que està congelada

1
Es llegeix en minuts

El Govern va aprovar ahir en Consell de Ministres el Reial Decret pel qual s’estableixen els llindars de renda i de patrimoni familiar i les quanties de les beques i ajudes a l’estudi per al curs 2017-2018. El ministre d’Educació, Cultura i Esport i també portaveu del Govern central, Íñigo Méndez de Vigo, va assegurar que volen que a Espanya «ningú, absolutament ningú» abandoni els estudis per motius econòmics.

Per al curs 2017-2018, l’Executiu espanyol ha introduït una novetat que ve a resoldre la situació en què es trobaven alumnes de Formació Professional que havien rebut menys diners de les ajudes estatals després de convalidar assignatures al passar al grau superior. Així mateix, al text s’hi recull la substitució de l’antiga Prova d’Accés a la Universitat (PAU) per l’actual Avaluació de Batxillerat per a l’Accés a la Universitat (EBAU). Segons destaca el Ministeri d’Educació, el Govern ha incrementat des de l’any 2013 el pressupost destinat al sistema de beques i ajudes a l’estudi fins a arribar als 1.420,3 milions d’euros l’any 2017. Aquesta quantia, però, ja fa cinc anys que està congelada.

Notícies relacionades

Aquesta xifra suposa gairebé un 25% més de pressupost que els 1.138 milions d’euros consignats als Pressupostos del 2012. Pel que fa al nombre de becaris, posa en relleu que s’ha incrementat «de manera notable», tant en els nivells universitaris com en els nivells no universitaris,i s’ha arribat als 674.645 el curs 2016-2017, davant els 655.866 del curs anterior.

En el transcurs de les pròximes setmanes, el Ministeri publicarà les diferents convocatòries del curs 2017-2018 al microsite de beques a la web www.mecd.es, que s’adaptarà al format de pantalles de telèfons mòbils i tauletes.