Suspès un cap de trànsit de Saragossa per gravar les seves companyes

El funcionari està acusat de col·locar dispositius per captar imatges per sota de les seves faldilles

1
Es llegeix en minuts

El Govern municipal de Saragossa ha acordat aquest divendres suspendre de feina i sou el cap de l'oficina de Trànsit de la Policia Local per suposadament gravar les seves companyes per sota de les faldilles quan s'acostaven a la seva taula. 

El funcionari va ser detingut aquest dijous al seu lloc de treball i posat en llibertat amb càrrecs acusat d'un delicte contra l'honor i la integritat moral per suposadament assetjar les seves companyes.

El treballador, cap de l'oficina de Trànsit de la Policia Local, va ser denunciat per dues treballadores, que suposadament l'acusaven d'utilitzar dispositius per gravar-les per sota de les faldilles quan s'acostaven a la seva taula. La Policia Nacional va trobar al seu despatx diverses càmeres col·locades en llocs estratègics. El funcionari municipal -que no és policia-, amb 28 anys de servei, va ser posat en llibertat a mitja tarda després de prestar declaració i serà cridat pel jutjat els pròxims dies acusat d'un delicte contra l'honor i la integritat moral.

La suspensió de feina i sou és una mesura cautelar que només es pot prolongar per un màxim de sis mesos durant els quals el treballador no anirà a treballar, encara que sí que percebrà el 50% del salari, d'acord amb la llei, ha explicat el portaveu de l'ajuntament, Fernando Rivarés. Segons Rivarés, fins que no es resolgui la causa no es pot adoptar cap altra decisió.

Notícies relacionades

El funcionari, casat i amb fills, està actualment en llibertat amb càrrecs, després de prestar declaració davant el jutge. 

Segons sembla, el detingut col·locava una d'aquestes càmeres en una paperera davant de la seva taula amb què gravava les companyes que portaven faldilles, a qui cridava perquè s'acostessin fins al seu lloc. L'home solia començar a treballar a les cinc del matí, dues hores abans del que estipula el seu horari.