Col·lapse a urgències

El comitè del Taulí a Sabadell avisa que la seguretat dels pacients "està en risc"

Reclama mesures "urgents" a través d'una carta enviada a Comín i als grups parlamentaris

1
Es llegeix en minuts
ACN / SABADELL

El comitè d'empresa de l'Hospital Parc Taulí de Sabadell avisa que la seguretat dels pacients “està en risc” davant de la situació de col·lapse a urgències. En una carta enviada al conseller de Salut, Antoni Comín, al director del Servei Català de la salut, David Elvira, i als grups parlamentaris, el comitè sol·licita que es prenguin mesures “urgents” per resoldre la situació de “col·lapse general” que pateixen.

La setmana passada la direcció del Taulí va advertir d'una “gran pressió” a urgències al marge de l'epidèmia de grip i, per això, l'Hospital ha hagut de doblar les derivacions de pacients a d'altres centres i ha hagut d'avançar l'obertura de dotze noves habitacions acabades de reformar. En total s'han posat a disposició 47 llits extraordinaris.

A la carta, el comitè celebra que el Govern estigui treballant en un nou Pla director d'urgències, però assegura que la població requereix solucions immediates i “ja no pot esperar més”.

En aquest sentit, els treballadors del Taulí recorden que han fet diverses aportacions per intentar millorar la situació de les urgències ja que, segons asseguren, “està en risc” la seguretat dels pacients. Afegeixen que a causa de la “insuportable pressió assistencial” i la “mala gestió” dels recursos, si no es fa alguna cosa immediatament perillarà “l'excel·lent qualitat assistencial que els professionals han demostrat fins ara”.

Notícies relacionades

Així mateix, els treballadors “conviden” el conseller, el director del Servei Català de la Salut i els grups parlamentaris a “veure ‘in situ’ i sense previ avís” les “lamentables” condicions en què són atesos els pacients a urgències i en què es veuen obligats a treballar els professionals perquè se sentin “forçats” a destinar més recursos “en benefici de la població”.

Més notícies de Sabadell