'Vallesos' rememora els 75 anys del final de la guerra civil amb un acte al Museu d'Història

L'historiador Genís Ribé documenta la presència de la legió Còndor a Sabadell i destaca la participació d'alguns ciutadans en la guerra

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Sabadell

La revista ‘Vallesos, gent terra i patrimoni’ presenta el seu nou número, dedicat a rememorar els 75 anys del final de la guerra civil, aquesta tarda amb un acte al Museu d'Història de Sabadell.

L'acte comptarà amb la participació de l'historiador i arqueòleg Genís Ribé, que documenta la presència de la legió Còndor a Sabadell el febrer del 1939, així com el testimoni d'aquells fets per part de Francesc Garriga i de l'exili forçat a França de Diana Plans.

La revista també inclou un perfil dedicat a Lluís Subirana, activista cultural sabadellenc mort recentment, figura que serà recordada per l'historiador Josep Lluís Martín Berbois, el director de l'Arxiu Històric de Sabadell, Joan Comasòlivas, i l'expert sardanista Jordi Saura. Tancarà l'acte el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Sabadell, Quim Carné.

El número 7 de 'Vallesos' documenta la retirada republicana, l'ocupació franquista i la imposició del nou règim feixista als pobles i les ciutats del Vallès, i inclou dues aportacions del Museu d'Història de Sabadell.

Notícies relacionades

A través de les cròniques de periodistes, historiadors i estudiosos, 'Vallesos' fa una mirada atenta als fets locals més destacats d'aquells dies, com també a les primeres mesures polítiques i repressives que els mesos posteriors imposaria el nou sistema franquista.

Més notícies de Sabadell