CAMÍ DE LES URNES

Puigdemont nega al "tripartit del 155" legitimitat per governar Catalunya

L'expresident reclama al Govern central que "tregui les seves urpes autoritàries" de Catalunya

El candidat de Junts per Catalunya presenta a Bèlgica la seva llista per a les eleccions del 21-D

fcasals41075608 puigdemont171125123512

fcasals41075608 puigdemont171125123512 / EMMANUEL DUNAND

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

Des d'un hotel pròxim a Bruges (Bèlgica), l'expresident de la Generalitat i candidat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha cridat aquest dissabte els votants independentistes a mobilitzar-se en les eleccions del 21-D per evitar que "escriguin la història" els partits constitucionalistes, dels quals ha afirmat que "no estan legitimats" per governar Catalunya.

Puigdemont ha exigit al Govern central que "tregui les seves urpes autoritàries" de Catalunya i ha tornat a cridar els catalans a apostar per la seva "alternativa de l'esperança" davant "l'enginyeria de la por" que utilitza, al seu parer, el "tripartit del 155" (PP, PSOE i Ciutadans). "Davant aquells que, com la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría o el Tribunal Constitucional, diuen 'l'Estat soc jo', la meva proposta és tornar el poder a la gent", ha resumit.

L'excap del Govern ha presentat la seva candidatura, juntament amb 90 membres de la llista, la majoria dels quals han arribat a Bèlgica aquest mateix dissabte al matí en un vol xàrter contractat des de Barcelona, i a continuació s'han desplaçat directament a l'hotel que ha acollit l'acte, a uns 85 quilòmetres al nord-oest de Brussel·les.

Poca premsa estrangera

Notícies relacionades

A la sala habilitada per a la presentació de la llista, a la qual han assistit una trentena de mitjans de comunicació, la majoria espanyols, s'hi han instal·lat una bandera de la Unió Europea i una senyera al costat de l'estrada. Puigdemont ha fet la seva entrada a l'acte de campanya minuts després de les 12.00 hores i ha sigut rebut entre aplaudiments i crits de "president" per part dels candidats que omplen la sala.

Entre els membres de la llista de JxCat hi havia Elsa Artadi (directora de campanya, que ha obert l'acte), Eduard Pujol (portaveu de campanya i exdirector de RAC-1) i els exconsellers Clara Ponsatí i Lluís Puig. Puigdemont ha començat el seu discurs recordant els exconsellers empresonats i els Jordis, també a la presó, i ha reclamat als catalans "rebel·lar-se" contra la situació actual, que ha obligat, per exemple, a "presentar una candidatura a l'exili".