El 7 de desembre

L'ANC i Òmnium lloguen cinc avions per "desbordar" Brussel·les

Les entitats sobiranistes esperen protagonitzar la manifestació "més massiva que hagi vist la capital d'Europa"

zentauroepp41055109 els vicepresidents d  mnium  marcel mauri  esquerra   i de l171123131744

zentauroepp41055109 els vicepresidents d mnium marcel mauri esquerra i de l171123131744 / Bernat Vilaro

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Les entitats sobiranistes Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) van anunciar ahir que per al pròxim 7 de desembre ja tenen confirmats cinc vols xàrter per a la manifestació que han organitzat a Brussel·les. Sota el lema Europe wake up (Europa es desperta), les entitats esperen «desbordar» la capital belga per «denunciar la falta de qualitat democràtica i la repressió de l’Estat espanyol», segons va explicar el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri. 

Si l’expresident Puigdemont i els quatre exconsellers que són a Brussel·les faran parlaments després de la manifestació o el seu recorregut són detalls que les organitzacions encara estan pendents de tancar amb els partits polítics, amb la voluntat de donar veu a totes les forces del marc sobiranista.

Tres dels avions sortiran de l’aeroport del Prat, un del d’Alguaire (Lleida) i un altre de Girona. Els portaveus de les dues entitats també van anunciar que sortiran autobusos des de 70 punts de tot Catalunya, encara que no van voler concretar ni el nombre de vehicles ni el total de persones desplaçades. Els costos del viatge coordinat per les entitats sobiranistes els pagarà cada participant de la seva pròpia butxaca, segons van explicar fonts de les organitzacions. 

A aquesta xifra s’hi esperen afegir els desplaçaments de particulars en tren, vehicle propi o vols des d’altres destins. Ja hi ha diversos canals de comunicació via missatgeria instantània i xarxes socials per facilitar la creació de la comitiva. «Esperem que sigui la manifestació més massiva que hagi vist la capital d’Europa», va comentar el portaveu de l’ANC, Agustí Alcoberro.

Notícies relacionades

Voluntat integradora

La voluntat del viatge és internacionalitzar la «vulneració dels drets i valors fundacionals d’Europa» que està portant a terme l’Estat espanyol contra part de la societat catalana, en paraules de Mauri. També la d’agrair el suport de ciutadans i polítics, però no de les institucions europees, que «no han estat a l’altura», ha assenyalat el vicepresident d’Òmnium. «Han de començar a reaccionar, sobretot després dels resultats que sorgeixin de les eleccions del 21 de desembre», ha afegit Alcoberro.