Turull: "Les eleccions no estan sobre la taula"

1
Es llegeix en minuts

El portaveu del Govern, Jordi Turull, ha qualificat de "cop d'Estat en tota regla contra les institucions catalanes" les mesures de l'article 155 de la Constitució anunciades aquest dissabte pel president del Govern espanyol, Mariano Rajoy.

En dues entrevistes a Catalunya Ràdio i RAC1 Turull ha explicat que l'Executiu català actua amb dos objectius: "la defensa de les institucions catalanes democràticament escollides i la culminació del mandat de l'1-O". Ha remarcat que s'entra en "una setmana de decisions" que s'ha d'emprendre amb la "màxima unitat", "eficàcia" i "serenitat". Sobre la hipòtesi d'una convocatòria electoral, el conseller de Presidència ha assegurat que "en aquests moments no està sobre la taula".

"Aniquilar" les institucions catalanes

Notícies relacionades

"Hem de prendre decisions i actuar en conseqüència", ha dit Turull, que ha afirmat que l'Executiu espanyol "vol aniquilar" les institucions catalanes. Turull ha emplaçat a defensar aquestes institucions i a culminar el mandat de l'1-O. El conseller ha recordat que s'ha d'actuar "amb el cap i el cor, no amb l'estómac".

Turull també ha explicat que està estudiant jurídicament l'execució del 155 "per denunciar fins a quin punt el Govern espanyol ha actuat al marge de la llei". En aquest sentit, ha posat de manifest "la perversió" de l'Executiu de Rajoy, que s'ha situat "fora de la la llei", quan "són ells els que  sempre parlen de tornar a la llei".