Montoro: "La història ens jutjarà per les nostres accions"

El ministre d'Hisenda assegura que l'Executiu ha respectat l'autogovern de Catalunya

Domènech li retreu que hagi intervingut l'autogovern

zentauroepp40088068 madrid  13 09 2017  politica  sesi n de control al gobierno 170915134207

zentauroepp40088068 madrid 13 09 2017 politica sesi n de control al gobierno 170915134207 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra/ Iolanda Mármol / Madrid

El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, ha defensat la decisió del Govern central de bloquejar el pressupost de la Generalitat per evitar que financi l'1-O. En la sessió de control al Congrés dels Diputats ha sostingut que l'Executiu s'ha limitat a fer complir la llei i ha negat que hagi actuat en contra de l'autogovern de Catalunya. "El Govern ha respectat autogovern de Catalunya i de la Generalitat i tracta de garantir que ni un euro s'utilitzi en una activitat il·legal", ha justificat el ministre. 

El líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, li ha retret aplicar l'article 155 de la Constitució "per la porta del darrere" i l'ha acusat de trencar els pactes constituents del 1978. "Això no va d'independentistes o federalistes, això va de vostès contra Catalunya i llavors ens trobaran al davant", ha advertit Domènech. 

Notícies relacionades

El diputat del PDECat, Ferran Bel, també ha retret a Montoro que el Govern espanyol hagi bloquejat el pressupost de la Generalitat. "Podran aconseguir que a mi em jutgi el Tribunal Suprem per facilitar que els meus conciutadans s'expressin. Però a vostè i a Rajoy els jutjarà la història i les seves sentències són inapel·lables". 

El ministre ha sostingut que l'Executiu es limita a fer complir les lleis i ha recordat que el PDECat ha recolzat al Govern en gran part d'aquesta legislació. "La història ens jutjarà per les nostres accions", ha assumit Montoro, que ha comminat els diputats a escoltar les seves explicacions en la seva compareixença aquest dimecres a la tarda a la Comissió d'Hisenda del Congrés, on intervé a petició pròpia.