EL PAPER DEL MINISTERI PÚBLIC

Pedro Horrach es declara "dolgut" per haver passat per un "titella" al servei de la infanta Cristina

"Tenim prou independència per oposar-nos a les ordres dels superiors", sosté l'exfiscal

Protagonista 8 El fiscal Pedro Horrach es desplaçarà a Barcelona per participar en l’interrogatori.

Protagonista 8 El fiscal Pedro Horrach es desplaçarà a Barcelona per participar en l’interrogatori. / MIGUEL LORENZO

1
Es llegeix en minuts

L'exfiscal Pedro HorrachPedro Horrach ha dit aquest dilluns que se sent "dolgut" pel fet que es posés en dubte el seu "criteri professional" quan va exercir com a representant del ministeri públic en el 'cas Nóos'. "Sentir reiteradament que em tractaven com un titella al servei de determinats interessos, que hi havia una mena de confabulació per salvar la infanta [Cristina] i que jo era una de les peces per fer-ho em va saber greu", ha subratllat en declaracions a La Sexta.

Horrach, que sempre es va oposar que la germana del Rei --absolta de dos delictes fiscals i multada amb 265.088 euros com a responsable a títol lucratiu--, fos acusada, ha insistit que, si es asseure al banc dels acusats, és per la seva "posició institucional" i la "pressió mediàtica".

Notícies relacionades

L'ara advocat ha defensat els fiscals de l'operació LezoCarlos Yáñez i Carmen García Cerdá, que es van oposar a una ordre donada pel fiscal en cap d'Anticorrupció, Manuel Moixen relació amb els escorcolls del cas del saqueig a l'empresa pública Canal de Isabel IICanal de Isabel II. I ha destacat que els representants del ministeri públic tenen "armes" i "prou independència" per oposar-se a les ordres que reben del seu superior.

"Els fiscals tenim prou armes, prou independència, per poder-nos oposar a les ordres, entre cometes, que rebem dels superiors si considerem que no reflecteixen el que hauria de ser el criteri jurídic que correspon a aquest cas concret", ha dit Horrach.