Mas dona per fet que serà inhabilitat i espera que "serveixi d'alguna cosa"

L'expresident de la Generalitat confia que els "judicis polítics" generin un "clima a favor del referèndum"

32309599 60-mas-opinion

32309599 60-mas-opinion / RICARD FADRIQUE

1
Es llegeix en minuts

L'expresident de la Generalitat Artur Mas ha donat per fet que serà inhabilitat per exercir un càrrec públic, quan sigui jutjat per convocar el procés participatiu del 9-N el 2014. Però espera que això "serveixi d'alguna cosa" i que els "judicis polítics" a ell, a les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega, al diputat Francesc Homs i a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, puguin "alimentar l'acció de la gent i generar un clima a favor del referèndum".

Notícies relacionades

En el marc d'una conferència a Palma de Mallorca, l'expresident ha evitat entrar en el debat sobre la successió de Carles Puigdemont, després d'anunciar que no repetirà el càrrec com a president de la Generalitat. Tot i així, Mas ha evidenciat que ell només es podria presentar com a candidat a la presidència de la república catalana, perquè una vegada proclamada, la inhabilitació decretada pels tribunals no tindria validesa

Mas ha afirmat, en aquest sentit, que votar "és la solució, en cap cas el problema", ja que "el 80% dels catalans" volen el referèndum. En contraposició, ha criticat "l'immobilisme" del Govern central. "Alguns parlen d'operació diàleg però no ens permeten seure en una taula per debatre la nostra aspiració nacional", ha assenyalat.