Alfonso Grau: "La presència d'Urdangarin donava fiabilitat al projecte"

L'exvicealcalde de València explica que Barberá es va reunir amb Urdangarin per oferir-li organitzar un fòrum

L'imputat nega haver contactat amb el marit de la infanta respecte dels Valencia Summit

 

  / EFE / CATI CALDERA

1
Es llegeix en minuts
MARGALIDA VIDAL / PALMA

Alfonso Grau, exvicealcalde de València i expresident de la Fundació Turisme València Convention Bureau (FTVCB), ha admès en la seva declaració en el judici pel 'cas Nóos' que la presència d'Iñaki Urdangarin en l'organització dels Valencia Summit "donava fiabilitat al projecte". Preguntat per les raons que li atorgaven aquesta "fiabilitat", Grau ha anomenat el fet de "formar part de la Família Reial" com un dels factors. 

Tot i així, el que va ser mà dreta de Rita Barberá ha negat que tingués contacte amb Urdangarin en relació amb els Valencia Summit, celebrats a la ciutat entre els anys 2004 i 2006, i que l'empresa del marit de la infanta Cristina va organitzar. "En cap moment he tingut contacte amb cap persona de l'Institut Nóos", ha assegurat.

Després de desvincular l'exalcaldessa de la trama, Grau ha explicat que ell va acudir a Barberá per dir-li que "havia arribat aquest projecte d'Urdangarin". Segons el relat de l'ex alt càrrec valencià, ella li va respondre que "Urdangarin havia estat allà feia uns dies amb el projecte, que pintava bé", i que Barberá "li va dir [a Urdangarin] que, entre altres llocs, el presentés a la fundació".

Davant la contradicció, l'imputat ha matisat les seves paraules: "Rita no em va donar cap ordre. L'únic que em va dir és que, en principi, la proposta d'Urdangarin sonava bé".

GRAU S'EXCULPA

Grau, que va dimitir fa un any com a vicealcalde de València per la seva imputació en aquest cas, s'ha justificat davant el tribunal. En la mateixa línia dels altres imputats de la branca valenciana que van testificar  dimecres, ha insistit que mai va tenir “capacitat de contractació” a l'Ajuntament. “Que jo fos el president [de la Fundació] no significa que fos Déu Totpoderós”, ha dit en referència al seu desconeixement de qui redactava els convenis a la FTVCB.

Notícies relacionades

Així mateix, l'acusat s'ha exculpat i ha dit que “no puc admetre que jo vaig imposar als patrons de la Fundació el projecte del Valencia Summit; es va votar per unanimitat”.

L'interrogatori dirigit per l'acusació del Partit Socialista de València (PSPV) ha sigut interromput per la magistrada Romero al considerar que les preguntes i respostes s'allunyaven dels fets rellevants per al cas: “En aquesta sala no es vénen a solucionar disputes polítiques”.