El Govern censura que el PSOE critiqui els "dogmàtics" però hi pacti en ajuntaments i autonomies

Santamaría reitera el criteri de l'Executiu central que governi la llista més votada

1
Es llegeix en minuts

El Govern central ha repetit fins a la sacietat que advoca per respectar el principi que governi la llista més votada i aquest divendres no ha sigut una excepció, després que s'hagin materialitzat pactes entre forces d'esquerra per prendre-li el poder als populars a la Comunitat Valenciana o els ajuntaments de València i Madrid.

Notícies relacionades

"És una manera de defensar la coherència", ha afirmat la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, abans de llançar un retret al PSOE, que ha acusat, sense anomenar-lo, de "pactar amb dogmàtics per prendre-li el suport a la llista més votada". Santamaría al·ludia a unes paraules de la recentment investida presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, que va acusar Podem de dogmàtics per no recolzar-la, segons va revelar la dirigent del partit lila en una roda de premsa després d'una reunió entre totes dues. En canvi, ha recordat la vicepresidenta, ara el PSOE recolza la candidatura Per Cadis Sí que es Pot, integrada per Podem, per prendre-li al PP l'alcaldia de Cadis. "¿Pot explicar si li sembla dogmàtic el suport a aquesta candidatura?", ha inquirit.

La vicepresidenta ha reclamat als socialistes que reflexionin sobre el seu suport a "llistes amb plantejaments més radicals i posicions més extremes" i ha alertat que aquests pactes poden "debilitar la recuperació" econòmica d'Espanya.