ELECCIONS MUNICIPALS

PSOE i Ahora Madrid segellen el pacte perquè Carmena sigui alcaldessa

Els dos partits informaran dels detalls de l'acord demà en una roda de premsa conjunta

La candidata d’Ahora Madrid a l’Alcaldia de Madrid, Manuela Carmena, atén els mitjans, en una foto d’arxiu.

La candidata d’Ahora Madrid a l’Alcaldia de Madrid, Manuela Carmena, atén els mitjans, en una foto d’arxiu. / LUCA PIERGIOVANNI / EFE

1
Es llegeix en minuts

La sintonia era evident des de la mateixa nit electoral, però el pacte no s'ha arribat a materialitzar fins avui. Els 9 regidors del PSOE recolzaran aquest dissabte els 20 d'Ahora Madrid per superar els 21 aconseguits per Esperanza Aguirre (PP) i convertiran Manuela Carmena en la nova alcaldessa de la capital, una plaça governada pel PP des de fa 24 anys.

Les dues formacions explicaran demà en una roda de premsa conjunta a Madrid els termes de l'acord. Fonts socialistes han confirmat a aquest diari que els dos caps de llista han negociat diàriament des del 24-M, en un format fluid i sense grans temes espinosos. El PSOE ha mostrat la seva voluntat de recolzar la jutge en moments clau de la negociació, especialment quan Esperanza Aguirre va oferir l'alcaldia a Antonio Miguel Carmona per frustrar les expectatives d'Ahora Madrid. 

Notícies relacionades

A falta que demà es confirmi a la compareixença pública, les filtracions apunten que el repartiment de carteres a Ahora Madrid respon a la lògica dels pesos que tenen els diferents sectors que integren el partit instrumental. Així, Podem gestionaria Urbanisme i Seguretat Ciutadana, a més del càrrec de portaveu, que quedaria en mans de Rita Maestre, membre del consell ciutadà de la formació de Pablo Iglesias.

Els integrants procedents d'IU assumirien Economia i Hisenda, mentre que els ecologistes d'Equo, amb Inés Sabanés al capdavant, s'ocuparien de Medi Ambient. La vicealcaldessa podria ser Marta Higueras, persona de la màxima confiança de Carmena, que a més pot assumir la nova regidoria que es crea, Igualtat, Vivenda i Ocupació, que ja revela algunes de les prioritats de govern per a la jutge.

Temes:

Madrid