Anar al contingut

FI DELS PONTS

Rajoy traslladarà els festius entre setmana als dilluns

El pròxim president del Govern vol afavorir la resolució extrajudicial de conflictes laborals

El futur president del Govern, Mariano Rajoy, ha afirmat que té la intenció d'eliminar els ponts i traslladar els dies festius als dilluns més pròxims, amb l'excepció de les dates amb més arrelament social, per augmentar la competitivitat de les empreses.

Rajoy ha explicat en el seu discurs d'investidura que aquesta mesura vol fer compatibles els drets dels treballadors i la bona marxa de les empreses, de manera que s'abordaran els costos que suposen els ponts per a l'economia. Aquesta iniciativa s'hauria d'incloure's en la reforma laboral, per a la qual ha demanat a empresaris i sindicats que es posin d'acord abans de Reis.

Com a bases de la reforma, ha recordat, el PP advoca per la flexibilitat i la reforma de la negociació col·lectiva perquè cada matèria es negociï "en un àmbit territorial o sectorial òptim per assegurar la competitivitat econòmica". Per a això, a més, es vol afavorir la resolució extrajudicial dels conflictes, per fomentar els acords entre les parts i fer més fluides les relacions laborals.

Així mateix, Rajoy vol fer efectiu el "dret individual a la formació permanent mitjançant l'obertura de l'oferta formativa" i "l'avaluació rigorosa" de l'efectivitat de les polítiques actives a d'ocupació.

L'imminent president del Govern vol garantir els drets dels treballadors amb el reforç dels mecanismes de control i la prevenció de tractes discriminatoris, i també impulsarà incentius a la conciliació de la vida laboral i familiar.

0 Comentaris