CONGELADES EL 2011

Rajoy apujarà les pensions des de l'1 de gener

"Serà l'única partida que suposarà un augment de la despesa", anuncia

Rajoy durant el seu discurs en la sessió, aquest dilluns, de la seva investidura com a president del Govern, en què ha exposat els detalls de l’acció que pretén portar a terme al capdavant de l’Executiu. / ATLAS

1
Es llegeix en minuts

El pròxim president del Govern, Mariano Rajoy, ha confirmat que actualitzarà les pensions contributives a partir de l'1 de gener del 2012, després que hagin estat congelades el 2011.

Durant el seu discurs en el debat d'investidura, Rajoy ha dit que aquesta serà l'única partida dels pressupostos que comportarà un augment de la despesa.

"Aquest serà l'únic compromís d'augment de la despesa que em sentiran dir el dia d'avui. Hi insisteixo, l'únic i exclusiu", ha afirmat després d'assenyalar que totes les altres partides poden ser revisades.

Notícies relacionades

Amb aquesta base, el Govern de Rajoy actualitzarà el programa d'estabilitat i, quan disposi de les dades definitives de dèficit públic, presentarà a la Cambrà els Pressupostos per al 2012 abans del 31 de març.

"No renunciem a fer del pressupost un instrument fonamental de la política econòmica", ha dit després d'assegurar que analitzarà totes les partides per assegurar que no es gasta "ni un euro de més" i d'admetre que no descarta la possibilitat d'adoptar en el futur noves mesures pressupostàries.