Montserrat Carulla proclama el seu independentisme en els premis Gaudí

L'actriu va fer el discurs més polític de la gala al recollir el premi honorífic a la seva carrera

Montserrat Carulla declara el seu independentisme als premis Gaudí. / periodico

1
Es llegeix en minuts

L'actriuMontserrat Carulla va pronunciar el discursmés polític al recollir el premi Gaudí d'Honor 2013."Sóc actriu, catalana i independentista", va dir, encara que va advertir que el seu independentisme "no va en contra de ningú". "Admiro la cultura i la llengua del poble espanyol, però l'admiro i el vull al meu costat com a amiga, però com una amiga en llibertat", va assenyalar. Deprés de ser rebuda amb un llarg aplaudiment i amb tot el públic del Barcelona Teatre Musical dret,Carulla va rememorar els seus inicis en l'ofici i va destacar que es va començar a "enfrontar a la vida" amb 15 anys i des d'aleshores no ha "defallit".

Notícies relacionades

En aquest sentit, va manifestar que acumula 67 anys de feina continuada, dels quals 52 els ha passat als escenaris o als platós.  Així mateix, al·ludint aMartin Luther King, va confessar que ha tingut un somni, que vol que sigui realitat aviat: "Veure la meva terra justa socialment, pròspera culturalment i lliure nacionalment".

L'entrega del premi es va complementar amb un documental sobre la carrera artística deMontserrat Carulla, des dels anys 50 fins a l'actualitat, al costat d'actors comFernando Guillén o Fernando Sancho.